EUROKINISSI

Η ακρίβεια ροκανίζει την “καταλληλότητα” του Κυριάκου Μητσοτάκη

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου τις τελευταίες ημέρες καθώς η πρόσφατη φουρνιά των δημοσκοπήσεων καταγράφει χαμηλό δυναμικό για την Κυβέρνηση.

Πλέον είναι προφανές ότι η ακρίβεια ροκανίζει την “καταλληλότητα” του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο  οποίος αντιλαμβάνεται ότι οι προθέσεις και οι εξαγγελίες δεν αρκούν. Αντίθετα, οι πολίτες απαιτούν λύσεις, άμεσες και δραστικές, διότι η εκτίναξη των τιμών προς τα πάνω εξαϋλώνει τις όποιες αυξήσεις έχουν δοθεί.

propoli

Και φυσικά ουδείς Έλληνας πανηγυρίζει για τα θετικά σχόλια από το CNN αναφορικά με την εντυπωσιακή αλλαγή που πέτυχε η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και από ασθενής της Ευρώπης, έγινε πρότυπο της επιτυχίας. Από καλά λόγια “χορτάσαμε” τα τελευταία χρόνια και το μόνο που απομένει είναι να γίνουν πράξεις οι καλές ημέρες που υποσχέθηκαν.

Γιατί, στην προκειμένη περίπτωση, τα καλύτερα… παραμένουν μπροστά μας και δύσκολα θα τα απολαύσει η κοινωνία. Και πως να τα απολαύσει δηλαδή, όταν η βενζίνη σκαρφάλωσε ξανά στο 1,9 ευρώ το λίτρο και κάθε επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ εξελίσσεται σε βασανιστήριο ακόμα και για την αγορά των ειδών πρώτης ανάγκης.   

Εκνευρισμός στο Μαξίμου λόγω δημοσκοπήσεων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει λάβει τα σχετικά μηνύματα και αντιλαμβάνεται ότι ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι, γεγονός που του προκαλεί έντονο προβληματισμό ενόψει ευρωκάλπης. Για αυτήν την εκλογική αναμέτρηση οι έως τώρα μετρήσεις καταγράφουν μια απώλεια περίπου 6 μονάδων, αφού η ΝΔ συγκεντρώνει το 35% στην πρόθεση ψήφου, με την τάση να δείχνει ότι ίσως οδηγηθεί και χαμηλότερα. Και για αυτό δεν ευθύνεται μόνο η χαλαρή ψήφος, αλλά η αποτελεσματικότητα στα ζητήματα της καθημερινότητας.

Καλή η μείωση των φόρων, αναγκαία η αύξηση των μισθών, σωστός ο εξορθολογισμός των κρατικών υπηρεσιών, απαραίτητες οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά, σωτήρια τη ψηφιοποίηση του κράτους. Όμως το μεγάλο κριτήριο για κάθε κυβερνητική αξιολόγηση είναι η οικονομία και η πατάξη της ακρίβειας. Και σε αυτό το κομμάτι η Νέα Δημοκρατία μένει μετεξεταστέα. Και ας καλπάζουν οι δείκτες της ανάπτυξης, που όμως δεν αποτυπώνεται στην τσέπη του απλού πολίτη.

Τρέξουν να συμμαζέψουν τα… ασυμμάζευτα!

Έχοντας λάβει τα σχετικά μηνύματα, που δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά, ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή να ληφθούν επιπλέον μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και τον περιορισμό των υψηλών τιμών σε βασικά αγαθά. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι απαντούν ότι εδώ και αρκετούς μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαρκής παρέμβασης για πιο προσιτές τιμές στο ράφι, καθώς ο πληθωρισμός αντιστέκεται.

 Όπως είναι γνωστό, από την Παρασκευή τέθηκαν σε εφαρμογή και τα επιπλέον μέτρα για την αναχαίτιση των υψηλών τιμών σε σημαντικές κατηγορίες προϊόντων όπως είναι για παράδειγμα καθαριστικά σπιτιού, είδη προσωπικής υγιεινής, βρεφικές πάνες και άλλα βασικά προϊόντα για τη διαβίωση του νοικοκυριού. Απομένει να φανεί στην πράξη κατά πόσο θα μειωθούν οι  τελικές τιμές σε περισσότερα από 4.000 προϊόντα, γιατί όσο η ακρίβεια παραμένει, τόσο το γαλάζιο ποσοστό θα βαίνει μειούμενο. 

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης | Αιφνιδιαστική επίσκεψη σε σούπερ μάρκετ στη Λένορμαν

Loading