(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Η ώρα του ξεκαθαρίσματος στη ΝΔ με πρόσχημα τα ομόφυλα ζευγάρια

Η ώρα του πολιτικού ξεκαθαρίσματος πλησιάζει στη ΝΔ με πρόσχημα τα ομόφυλα ζευγάρια.

Η προσοχή όλων έχει στραφεί στη σημερινή τοποθέτηση στη Βουλή του Αντώνη Σαμαρά, στις 6 το απόγευμα, ο οποίος θα ανέβει στο βήμα πριν τον Πρωθυπουργό, με το ενδιαφέρον βουλευτών και κοινοβουλευτικών συντακτών να εστιάζεται στο πόσο ο Μεσσήνιος θα ανεβάσει τους τόνους της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

propoli

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην Πρωθυπουργός θα είναι επικριτικός για πολλούς από τους κυβερνητικούς χειρισμούς, ξεδιπλώνοντας την αντιπολιτευτική του βεντάλια από το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια μέχρι τα εθνικά θέματα και τη στάση που κρατά η Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία. Ορισμένοι ερμηνεύουν το αντάρτικο του Αντώνη Σαμαρά ως προσπάθεια να περιχαρακώσει για τον εαυτό του τον λεγόμενο δεξιό χώρο, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα κρατήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με συνεργάτες του ο Πρωθυπουργός θα είναι ενωτικός. Δεν θα απαντήσει ευθέως στα πυρά του Αντώνη Σαμαρά, για να μην οξύνει και άλλο το ήδη τεταμένο εσωκομματικό κλίμα, αλλά δεν θα αφήσει το πολιτικό γάντι να πέσει κάτω. Θα κινηθεί, δηλαδή, μια στο καρφί και μια στο πέταλο, έχοντας στραμμένη την προσοχή του στον τελικό αριθμό των βουλευτών που θα υπερψηφίσουν, με τον στόχο να είναι τουλάχιστον 100 γαλάζια “ναι”, αλλά και σε εκείνους που θα καταψηφίσουν. Όσον αφορά εκείνους που θα απέχουν, η στάση τους είναι προτιμητέα από το Μέγαρο Μαξίμου και περνά μάλλον χαλαρά και αδιάφορα.

Οι σίγουροι που θα καταψηφίσουν

Μια πρώτη καταμέτρηση περιορίζει τους διαφωνούντες σε τουλάχιστον 14. Άννα Καραμανλή, Φώντας Μπαραλιάκος, Χρήστος Μπουκώρος, Μίλτος Χρυσομάλλης, Κώστας Καραγκούνης, Ανδρέας Κατσανιώτης, Χαράλαμπος Αθανασίου, Δημήτρης Κυριαζίδης, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Κώστας Γκιουλέκας, Φωτεινή Αραμπατζή, Θεόδωρος Καράογλου, Μάξιμος Χαρακόπουλος και ενδεχομένως ο Γιώργος Βλάχος έχουν ταχθεί ξεκάθαρα κατά του νομοσχεδίου και θα το δείξουν στην πράξη καταψηφίζοντάς το. Από εκεί και πέρα, σε επίπεδο υφυπουργών, η αίσθηση που υπάρχει είναι πως οι υφυπουργοί Γιάννης Κεφαλογιάννης, Μαρία Κεφάλα και Σταύρος Κελέτσης θα απέχουν από την ψηφοφορία.

Δείτε επίσης: Ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Loading