Κακοκαιρία: Μικροπροβλήματα σε Βόλο, Πήλιο και Καρδίτσα – Δεν υπάρχουν αναφορές για σοβαρές ζημιές

Θεσσαλία, Μαγνησία, Βόρειες Σποράδες, Σκιάθος και Σκόπελος βρίσκονται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα – Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μικροπροβλήματα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ, Πάνο Γαρουφαλιά, ,από τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η κακοκαιρία δεν φαίνεται να προκάλεσε σοβαρά προβλήματα.

propoli

«Η προσπάθεια μέχρι τώρα απέδωσε» δήλωσε νωρίς το πρωί του Σαββάτου από το συντονιστικό κέντρο των επιχειρήσεων στη Θεσσαλία ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής Βασίλης Κικίλιας.

«Ήμασταν όλοι εδώ συντονισμένοι και οργανωμένοι» ανέφερε ο κ. Κικίλιας, τονίζοντας ότι όλοι φορείς κατάφεραν και περιόρισαν τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν.

Η πυροσβεστική απεγκλώβισε προληπτικά τα ξημερώματα ένα ζευγάρι Ισραηλινών από το Λιμνιώνα, στον Δήμο Ζαγοράς, οι οποίοι φοβήθηκαν από παρακείμενο χείμαρρο που είχε φουσκώσει- αυτή ήταν και η μοναδική κλήση που δεχθηκε για συμβάν.

Χθες βράδυ λόγω της ισχυρής βροχής κάποιοι δρόμοι στην Καρδίτσα πλημμύρισαν, ενώ χιόνισε στο Περτούλι .

Στην περιοχή της Μαγνησίας το φαινόμενο χτύπησε με σφοδρότητα μέσα την νύχτα το Νότιο Πήλιο με κάποιους δρόμους να γεμίζουν νερά αλλά φαίνεται πως η περιοχή άντεξε .

Στη πόλη του Βόλου είχαμε κάποια προβλήματα ηλεκτροδότησης που αποκαταστάθηκαν.

Με το πρώτο φως της ημέρας ο κρατικός μηχανισμός που ήταν επί ποδός την νύχτα θα ερευνήσει αν υπάρχουν κατολισθήσεις στο ορεινό δίκτυο και κυρίως στο Πήλιο που δέχθηκε πολλά χιλιοστά βροχής.

Loading