Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα, επ' ευκαιρία του 5ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας, Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Ερντογάν: «Να μιλήσουμε βλέποντας το γεμάτο μέρος του ποτηριού»

Τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποδέχεται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Τιμές στον κ. Ερντογάν απέδωσε η Προεδρική Φρουρά.

propoli

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχθηκε τον Τούρκο πρόεδρο στην είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου είπε απευθυνόμενη στον Τούρκο Πρόεδρο: «Τα τραγικά συμβάντα που αντιμετώπισαν οι χώρες μας έγιναν αφορμή για να προβληθεί ξανά το αίσθημα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς κάτω από δύσκολες συνθήκες. Είναι ένα κοινό στοιχείο που ενώνει τους δύο λαούς.

Η διαπίστωση αυτή αποτελεί ισχυρή βάση για να επιτρέψει την εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο χωρών για τις διμερείς σχέσεις.

Εάν αναλογιστούμε τι γίνεται στον περίγυρό μας είναι αναγκαίο Ελλάδα και τουρκία να εργαστουν από κοινού για την ενίσχυση της ευημερίας, της ειρήνης και του σεβασμού στον κοινό δίκαιο.

Η παρουσία σας στην Ελλάδα μετά από έξι χρόνια αντανακλά το θετικό πνεύμα.

Εύχομαι παραγωγικές συνομιλίες στο πλαίσιο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας.

Και πάλι καλώς ήρθατε».

Από την πλευρά του ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε: «Πιστεύω ότι το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας θα αποτελέσει ευκαιρία να αρχίσει μια νέα εποχή στις σχέσεις Ελλάδας Τουρκίας.

Σήμερα βρισκόμαστε εδω με μια ευρεία αντιπροσωπεία υπουργών και οι υπουργοί θα κανουν εποικοδομητικές συνομιλίες με τους ομολόγους τους βέβαια ο σκοπός είναι να ανεβάσουμε στα 30 δις

Θα συζητήσουμε πια βηματα θα κανουμε σε ολα τα θεματα

Οι προετοιμασιες εχουν γινει απο τους υπουργους και βαζουμε τις απαραιτητες υπογραφες θα συνεχισουμε τον δρομο μας με πιο λογικο τροπο.

Πιστεύω ότι θα είναι καλύτερο και για το μέλλον των δυο πλευρών να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο».

Δείτε επίσης: Επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα: Για λόγους ασφαλείας έφτασε νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος

Loading