Παρουσία πλήθους ευρωβουλευτών πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η εκδήλωση «Τέμπη: Εκτροχιασμός του Κράτους Δικαίου».
Του Γιώργου Φακή
Την εκδήλωση παρακολούθησαν πολλοί ευρωβουλευτές, αλλά και βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, με τη Μαρία Καρυστιανού και τον Παύλο Ασλανίδη να συγκλονίζουν με τις τοποθετήσεις τους, ενώ ο Γιώργος Ηλιόπουλος και η Ελεωνόρα Γεωργίου αναφέρθηκαν στο νομικό σκέλος της τραγωδίας. Τα όσα ειπώθηκαν στην αίθουσα της Ευρωβουλής είχαν μεγάλη απήχηση στο ακροατήριο, ενώ πάρα πολύς κόσμος παρακολούθησε την εκδήλωση μέσω facebook και youtube.
Επισημαίνεται ότι η εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο άνοιξε με την προβολή του ντοκιμαντέρ της Politic, με βίντεο, εικόνες, δηλώσεις και στοιχεία για όλα όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο ένα χρόνο, αλλά και με ξεχωριστές αναφορές στα προβλήματα του σιδηροδρόμου που προϋπήρχαν, αλλά οι αρμόδιοι προσπαθούσαν να τα κρύψουν κάτω από τα χαλάκι.
Δείτε το ντοκιμαντέρ της Politic:
Μαρία Καρυστιανού και Παύλος Ασλανίδης με πύρινες ομιλίες έδωσαν το στίγμα των όσων έχουν συμβεί τον τελευταίο έναν χρόνο, ξεκαθαρίζοντας πως «είμαστε η φωνή των παιδιών μας και όσων χάθηκαν στα Τέμπη», συγκινώντας βαθύτατα τους Ευρωπαίους ευρωβουλευτές που σηκώθηκαν όρθιοι για να χειροκροτήσουν.
Με σημερινές (15/2) δηλώσεις της στην Politic η Μαρία Καρυστιανού αποτιμά θετικά την απήχηση της χθεσινής εκδήλωσης και ξεκαθαρίζει ότι υπάρχει αισιοδοξία για την έκβαση που θα έχει το αίτημα που κατατέθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο, για «σύμπραξη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην απόδοση δικαιοσύνης. «Παρουσιάσαμε τα όσα συνέβησαν για να φτάσουμε στη σιδηροδρομική τραγωδία και εν συνεχεία τα όσα έχουν γίνει έως σήμερα. Κάναμε ειδική αναφορά στην επιβολή της κρατικής εξουσίας στη Δικαιοσύνη. Γίνονται προσπάθειες να επηρεαστεί η δικαστική εξουσία, προκειμένου να υπάρξουν ευνοϊκά αποτελέσματα – αποφάσεις για τους υπαίτιους, άρα δεν θα έχουμε απόδοση δικαιοσύνης. Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε», υπογραμμίζει αρχικά η πρόεδρος του Συλλόγου Πληγέντων Τεμπών.
«Το κλίμα ήταν πολύ καλό και είμαστε αισιόδοξοι για το αίτημα που καταθέσαμε, ώστε να έχουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση μαζί μας σε κάθε δικαστήριο που θα αφορά τα Τέμπη. Όλοι οι ευρωβουλευτές μας άκουσαν προσεκτικά, μας χειροκρότησαν όρθιοι, ζητούσαν δακρυσμένοι να μας αγκαλιάσουν. Αντιλήφθηκαν πλήρως τα όσα είπαμε. Στέκονται δίπλα μας και το εννοούν, οπότε από μεριάς μας είμαστε πολύ ικανοποιημένοι», συμπληρώνει η κα. Καρυστιανού.
Την εκδήλωση διοργάνωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης, ο οποίος ξεκίνησε την τοποθέτησή του κάνοντας αναφορές στο ψήφισμα της Ευρωβουλής για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα, το οποίο ουσιαστικά εκθέτει την κυβέρνηση. «Κάποιοι συνάδελφοί μου, αντί να είναι θυμωμένοι με το έγκλημα, είναι θυμωμένοι με αυτόν που το αποκαλύπτει. Στην Ελλάδα συγκαλείται ο Άρειος Πάγος για να εξετάσει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει», υπογράμμισε ο Έλληνας ευρωβουλευτής.
Στη συνέχεια, ο λόγος δόθηκε στην πρόεδρο του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού, η οποία συγκλόνισε τους Ευρωπαίους πολιτικούς με την ομιλία της. «Πιθανότατα γνωρίζετε για τις αρχαίες ελληνικές τραγωδίες, αλλά αυτό που συνέβη σε εμάς είναι μια αληθινή τραγωδία. Δεν είμαστε θεατές μιας παράστασης, αλλά τη ζούμε πραγματικά. Έρχομαι στην Ευρώπη, γιατί η Ελλάδα είναι μέρος της ιστορίας της και η Ευρώπη πήρε το όνομά της από τον ελληνικό μύθο. Πολλά ιδανικά και αρχές γεννήθηκαν μέσα από την ελληνική φιλοσοφία. Οι πολίτες και τα ευρωπαϊκά κράτη συνδέονται με πολιτισμικές καταβολές και είναι ευθύνη όλων να βοηθούν στην απόδοση της δικαιοσύνης. Ήρθαμε για να μιλήσουμε για την αξία της ζωής, των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της δικαιοσύνης, της ελευθερίας του λόγου, της ασφαλούς μετακίνησης. Είμαστε η φωνή των νεκρών μας. Αυτή τη στιγμή ακούτε τη φωνή της κόρης μου και των υπόλοιπων θυμάτων αυτής της τραγωδίας. Πριν από έναν χρόνο, στην περιοχή των Τεμπών, συνέβη ένα τρομερό σιδηροδρομικό δυστύχημα. Στην πραγματικότητα ήταν ένα μεγάλο κρατικό έγκλημα, με υπαίτιους πρόσωπα σε σημαντικές θέσεις, που δεν αγγίζονται και δεν τιμωρούνται στην Ελλάδα», τόνισε αρχικά η κα. Καρυστιανού.
«Θα σας μιλήσω για ένα έγκλημα, όπου οι υπεύθυνοι αντί να εφαρμόζουν τους νόμους και να προστατεύουν τους πολίτες, μας παραπλανούσαν και μας κορόιδευαν ότι όλα λειτουργούν καλά στην Ελλάδα. Μια χώρα, που σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Επιτροπής Διεθνούς Διαφάνειας είναι μια από τις πιο διεφθαρμένες της Ευρώπης. Η ντροπή προϋποθέτει συνείδηση. Το έγκλημα στα Τέμπη είναι το αποτέλεσμα μιας ασυνείδητης διαχρονικής απιστίας, που κατάφεραν να συντηρούν επειδή ελέγχουν τη Δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ. Στις 28 Φεβρουαρίου 2023 συνέβη ένα από τα χειρότερα σιδηροδρομικά δυστυχήματα στην Ευρώπη. Συγκρούστηκαν μετωπικά δύο τρένα που βρίσκονταν αντίθετα στην ίδια γραμμή για περίπου 19 λεπτά, χωρίς να το αντιληφθεί κανείς. Στο επιβατικό τρένο ήταν νέοι άνθρωποι, κυρίως φοιτητές που επέστρεφαν στα σπίτια τους», ανέφερε στη συνέχεια.
«Η κοινωνία συγκλονίστηκε και είναι ακόμα συγκλονισμένη, γιατί σχεδόν όλοι έχουν ταξιδέψει με το τρένο, αλλά και γιατί αποκαλύφθηκε ένα τεράστιο σκάνδαλο. Υποτίθεται υπήρχαν συστήματα ασφαλείας, υποτίθεται ότι έγιναν επενδύσεις για την ασφάλεια. Οι επενδύσεις για τον σιδηρόδρομο ήταν παραπλανητικά αφηγήματα. Διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρχε κανένα σύστημα ασφάλειας σε λειτουργία, στο κύριο Μέσο μετακίνησης της χώρας. Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών γνώριζε το πρόβλημα, αλλά επέτρεπε τη λειτουργία, ενώ ο πρώην υπουργός έκανε και άλλες παραβάσεις, καθώς δεν προχώρησε στη σύσταση επιτροπή διερεύνησης αεροπορικών και σιδηροδρομικών ατυχημάτων. Δεν φρόντισε να θεσπίσει τους εθνικούς κανόνες ασφαλείας που έχουν υποχρεωτικά όλα τα κράτη. Πώς να το κάνει αυτό, από τη στιγμή που έπρεπε να αναφερθεί στα συστήματα ασφαλείας του σιδηροδρόμου, ενώ η Ελλάδα δεν είχε ούτε ένα;», συμπλήρωσε ακολούθως η Μαρία Καρυστιανού.
Αναλυτικά τα όσα ανέφερε στη συνέχεια η Μαρία Καρυστιανού:
«Μετά από όλα αυτά, ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δηλώνει αθώος και θεωρεί ότι είναι δικαίωμά του να κρατήσει την ασυλία του, χωρίς να απολογηθεί, ώστε να μπορεί ατιμώρητος να συνεχίζει τη ζωή και την καριέρα του. Ακούσαμε την πρόεδρο της ΡΑΣ να λέει δημόσια ότι δεν είχε υποχρέωση να ελέγχει ότι τηρούνται οι διατάξεις για την ασφάλεια των πολιτών. Η ΡΑΣ έστελνε ψευδείς εκθέσεις ότι όλα λειτουργούσαν άψογα. Η δική της αδειοδότηση σκότωσε 57 επιβαίνοντες, τραυμάτισε 180 και έθεσε σε κίνδυνο απώλειας ζωής και τους υπόλοιπους επιβάτες. Μάθαμε για μεγάλες επενδύσεις που έγιναν σε βάθος 20ετίας, κοντά στα 15 δισ. ευρώ, ενώ στη Γαλλία -που το δίκτυο είναι μεγαλύτερο- το κόστος ήταν 7,5 δισ. ευρώ. Με αγανάκτηση κοιτούσαμε τα χρήματα που αναφέρεται ότι έχουν ξοδευτεί για την αναβάθμιση του σιδηροδρόμου και από την άλλη τα πορίσματα των πραγματογνωμόνων, που μιλούσαν για πλήρη απουσία συστημάτων ασφαλείας, για ακατάλληλα βαγόνια, για εκτροχιασμούς και πολλά άλλα. Μας παραπλάνησαν, μας εξαπάτησαν.
Ανήκω στους γονείς που προέτρεπαν τα παιδιά τους να ανέβουν στο τρένο, γιατί το θεωρούσα το πιο ασφαλές Μέσο. Η φωτιά έκαιγε πέντε ώρες στον τόπο της τραγωδίας. Παραγκώνισαν τους δικαστικούς λειτουργούς, έσκαψαν τα χώματα, τα απομάκρυναν σε άγνωστο σημείο, προχώρησαν σε επιχωμάτωση και ασφαλτόστρωση. Με αυτές τις κινήσεις απέκρυψαν κάθε στοιχείο που θα οδηγούσε εμάς και τους Έλληνες πολίτες στην αλήθεια και τους ενόχους στη Δικαιοσύνη. Μέσα σε τρεις μέρες η εικόνα στον τόπο του εγκλήματος ήταν εντελώς διαφορετική, σαν να μην συνέβη τίποτα. Η πραγματογνωμοσύνη συντάχθηκε μέσα σε γραφεία, δεν πήγαν ποτέ στο σημείο και έγραψαν ένα ημιτελές πόρισμα, αναφέροντας ότι δεν θα ασχοληθούν με την έκρηξη. Πώς μπορεί να γίνει πραγματογνωμοσύνη χωρίς αυτοψία και πώς μπορούν να επιλέξουν να ασχοληθούν μόνο με το ένα μέρος της υπόθεσης; Σε αντίθεση με την ελληνική αδιαφορία, η Ευρωπαϊκή Ρυθμιστική Αρχή κινητοποιήθηκε άμεσα και προθυμοποιήθηκε να στείλει ειδικούς πραγματογνώμονες, αλλά πώς θα μπορούσαν να κάνουν αυτοψία σε έναν μπαζωμένο χώρο; Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αρνήθηκε τη συμβολή της Ευρωπαϊκής Ρυθμιστικής Αρχής.
Μετά τη σύγκρουση δημιουργήθηκε μια τεράστια έκρηξη, με διάμετρο 80 μέτρα, που δεν θα μπορούσε να προκύψει από τη σύγκρουση δύο ηλεκτροκίνητων τρένων. Πώς ο ανακριτής, ο οποίος δεν επισκέφθηκε ποτέ τον τόπο του εγκλήματος, δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να μάθει την αιτία πρόκλησης των χημικών εγκαυμάτων. Το Χημείο του Κράτους μετέβη στον μπαζωμένο χώρο και εξέδωσε πόρισμα όπου έκανε λόγο για ύπαρξη εύφλεκτων υλικών. Είναι γνωστό ότι αυτές οι ουσίες χρησιμοποιούνται στη νοθεία καυσίμων, αλλά ο ανακριτής και οι εισαγγελείς δεν προχώρησαν σε παραπάνω έρευνες. Δεν τους έκανε εντύπωση γιατί η κυβέρνηση προέβη στο μπάζωμα, με σκοπό τη συγκάλυψη ανεύρεσης αυτών των ουσιών. Η δικαστική εξουσία λειτούργησε προς όφελος της κυβέρνησης, διότι είχαν στα χέρια τους το αρχικό ημιτελές πόρισμα των πραγματογνώμων που αναφέρει ότι προκύπτουν υπουργικές ευθύνες.
Δεν γνώριζαν ότι όφειλαν να παραδώσουν στη Βουλή, για άρση της ασυλίας, σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, που ορίζει ότι όταν υπάρχουν έστω υποψίες για αδίκημα γίνεται αυτομάτως άρση της ασυλίας και οδηγείται ο υπουργός σε Ειδικό Δικαστήριο; Αντί αυτού, επετράπη στον πρώην υπουργό να θέσει ξανά υποψηφιότητα στις εκλογές, ενώ είχαν περάσει μόλις δύο μήνες από το έγκλημα στα Τέμπη. Εμείς αναγκαζόμαστε, παρά το πένθος μας, να αγωνιζόμαστε για τη δικαίωση των θυμάτων, εμποδίζοντας την προσπάθεια συγκάλυψης, έχοντας απέναντί μας την κυβέρνηση, τη δικαστική εξουσία και τα ΜΜΕ που επιμένουν να μην αναδεικνύουν τα γεγονότα στην πραγματική τους διάσταση. Οι νόμοι στην Ελλάδα είναι δίκαιοι και προστατεύουν τους Έλληνες πολίτες. Η δικαστική εξουσία μοιάζει να είναι ταγμένη στην προστασία των πολιτικών.
Το πλάνο της κυβέρνησης και των ΜΜΕ ήταν να σβήσει το θέμα, σταμάτησαν να ασχολούνται έναν μήνα μετά, καθώς ξεκινούσε η προεκλογική περίοδος και η υπόθεση των Τεμπών δεν βοηθούσε την εικόνα της κυβέρνησης. Υπήρχε παραπληροφόρηση και στήριξη του πρωθυπουργού και των υπουργών, που βιάστηκαν να αποφανθούν ότι η αιτία για το έγκλημα ήταν το ανθρώπινο λάθος. Το κόστος λειτουργίας της τηλεδιοίκησης είναι 200.000 ευρώ, που αντιστοιχεί στο 1/3 του κόστους του μπαζώματος του σημείου του δυστυχήματος. Χρησιμοποιούσαμε το τρένο, αλλά που να φανταστούμε τον κίνδυνο που υπήρχε κάθε φορά; Οι μηχανοδηγοί επέμεναν για τα προβλήματα ασφαλείας, αλλά ήταν υποχρεωμένοι να συνεχίζουν να δουλεύουν, ενώ ανά πάσα στιγμή μπορεί να σκοτώνονταν. Δεν το έβαλαν κάτω, απείλησαν με παραιτήσεις, με κάποιους εξ αυτών να φεύγουν, αλλά τίποτα δεν άλλαξε. Όλα σε γνώση του πρωθυπουργού και του Αρείου Πάγου.
Μετά από έναν χρόνο, προφυλακιστέοι είναι δύο υπάλληλοι της εταιρείας, ο σταθμάρχης και ο επόπτης του. Το αφήγημα του ανθρώπινου λάθους, ως μοναδική αιτία της τραγωδίας, παίρνει σάρκα και οστά. Θα μιλούσα για ντροπή, αλλά τότε πώς θα χαρακτήριζα τις συμβουλές που μας έδωσε μια εισαγγελέας του Αρείου Πάγου; Μείναμε άναυδοι όταν μας συμβούλεψε να μην ασχολούμαστε με το γεγονός, αλλά να κοιτάξουμε τη ζωή που μας μένει να την περάσουμε με ηρεμία και γαλήνη, με τη βοήθεια της εκκλησίας. Δεν τολμούν να αναβαθμίσουν τις κατηγορίες για το έγκλημα. Αν η υπόθεση αφορούσε απλούς πολίτες, η έως τώρα διαδικασία θα ήταν διαφορετική και δίκαιη, κάτι που σημαίνει ότι η Δικαιοσύνη λειτουργεί διαφορετικά στην Ελλάδα.
Οι άνθρωποι που εμπιστευτήκαμε τη ζωή και την ευμάρειά μας αποδείχθηκαν οι δολοφόνοι μας. Ελάτε στη θέση μας, να ακούτε τον υπουργό να εξυμνεί την άριστη λειτουργία των τρένων μια βδομάδα πριν την τραγωδία. Αισθανθείτε το μέγεθος του εμπαιγμού και της εξαπάτησης. Επιτρέπουν στη Hellenic Train να διαφημίζει την υπερσύγχρονη αίθουσα τηλεδιοίκησης, ενώ οι εικόνες του βίντεο ήταν από την Ιταλία. Μετά την τραγωδία, ο αρμόδιος υφυπουργός προσπαθούσε να μας πείσει ότι λειτουργεί η τηλεδιοίκηση, ενώ ο υπάλληλος του σιδηροδρόμου του έλεγε ότι είναι τοπικός χειρισμός. Το σώμα των βουλευτών της Εξεταστικής Επιτροπής αποτελεί βάση της εκλογικής δύναμης και οι αποφάσεις είναι αποτέλεσμα κομματικής πειθαρχίας. Αυτό το σώμα υποκαθιστά τη δικαστική λειτουργία και μη έχοντας νομικές γνώσεις, μη γνωρίζοντας τη δικογραφία, μην έχοντας πρόσβαση σε σημαντικά έγγραφα όπως η μήνυση των συγγενών και η μήνυση της ΕΕ, όπου ζητείται η άρση ασυλίας για δύο υπουργούς, καλείται να αποφανθεί αν θα γίνει άρση ασυλίας.
Στις δημοκρατικές κοινωνίες τα εγκλήματα δικάζονται στα δικαστήρια και όχι στα κοινοβούλια. Δεν έχουμε δικαίωμα εμείς οι συγγενείς να μάθουμε τι συνέβη; Εσείς ως Ευρωπαίοι θα τολμούσατε να ταξιδέψετε με τρένο στην Ελλάδα; Στη χώρα σας θα τολμούσε κάποιος να βάλει τιμή στην ανθρώπινη ζωή; Σε εμάς κοστολόγησαν τη ζωή στην τιμή ενός εισιτηρίου. Τα παιδιά μας δεν ήθελαν να πεθάνουν, ήθελαν να ζήσουν και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Ανθρωποθυσίες δεν συμβαίνουν το 2023. Δεν μιλάω κομματικά, δεν έχω κάποιο όφελος και θα έδινα τα πάντα να μην ήμουν εδώ, για να μην μιλάω για κάτι τέτοιο. Μας ενδιαφέρει να τιμωρηθούν οι ένοχοι που σκότωσαν τα παιδιά μας, αλλά και να ζούμε σε ένα κράτος δικαίου. Μας ενδιαφέρει να καταργηθεί η βουλευτική ασυλία για εγκλήματα κατά της ζωής.
Μας ενδιαφέρει η αδέσμευτη λειτουργία της Δικαιοσύνης, γιατί αλλιώς γίνεται συνένοχη για εγκλήματα κατά ζωής και αξιοπρέπειας. Μας ενδιαφέρει η ελευθερία του Τύπου, γιατί είναι θεμελιώδες δικαίωμά μας να γνωρίζουμε την αλήθεια, για να βγαίνουν όλα στο φως. Το έγκλημα στα Τέμπη είναι το αποτέλεσμα μιας χρόνιας οικονομικής απιστίας. Δεν ανεχόμαστε άλλο την αδικία και την παρανομία, δημιουργήσαμε ένα ψήφισμα που το στηρίζουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες για την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας».
Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο Παύλος Ασλανίδης:
«Τέμπη 28 Φεβρουαρίου 2023, ώρα 23:22. Κάθε δευτερόλεπτο που περνά είναι αιώνας αβάστακτος από εκείνη τη στιγμή. Έναν ολόκληρο χρόνο μετά καλούμαστε να αποδεχτούμε ψέματα, αίσχη, συγκάλυψη, εξευτελισμό και ξεπούλημα. Πώς γίνονται όλα αυτά σε μια δημοκρατική χώρα που βρίσκεται κάτω από τις φτερούγες της Ευρώπης; Ήρθα εδώ για να ασκήσω το δικαίωμά μου να είμαι άνθρωπος, το οποίο έχει καταπατηθεί εδώ και χρόνια στην Ελλάδα, τη χώρα της ντροπής. Το έγκλημα των Τεμπών δεν αφορά 57 ανθρώπους και τις οικογένειές τους, είναι ένα ζήτημα ευρωπαϊκό. Μας αφορά όλους, γιατί όλοι είμαστε επιβάτες στην ίδια ταχεία ενός τυχοδιωκτικού κράτους. Κάποιοι συμβιβάστηκαν με την τριτοκοσμική κατάσταση της χώρας.
Στα χρόνια που έρχονται η χώρα θα οδηγηθεί στην απόλυτη απαξίωση. Εμείς το αρνούμαστε αυτό. Υπαίτιοι είναι όσοι μας κυβερνούν, για το ότι νιώθουμε ότι ζούμε σε εμπόλεμη ζώνη. Είναι φανερό ότι δεν μπορούμε να εμπιστευόμαστε τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης. Τη χώρα που γέννησε αξίες και ιδανικά, που όλη η ανθρωπότητα υποκλίθηκε για τη γνώση και τη σοφία που έσπειρε, που μετά τις μάχες τιμούσε τους νεκρούς, εσείς την ντροπιάζετε και τη διασύρετε παγκοσμίως. Εμείς πασχίζουμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας και τελικά πήραμε πίσω ένα κλειστό φέρετρο, που έγραφε πάνω “βίαιος θάνατος, πλήρης απανθράκωση”. Ούτε μια τελευταία αγκαλιά ή ένα φιλί αποχαιρετισμού δεν μπορέσαμε να δώσουμε.
Καλούμε την Ευρώπη να δείξει την ευαισθησία που έχει σε τέτοια θέματα. Αγαπημένα μας παιδιά θα ξεπλύνουμε την ντροπή, να το θυμάστε, όταν ανταμώσουμε ξανά. Ως τότε, να ξέρετε ότι ζείτε μέσα μας, είμαστε η ψυχή, η καρδιά και η φωνή σας. Τίποτα στον κόσμο δεν είναι πιο δυνατό από την αγάπη μας για εσάς. Σείεται ο ουρανός και η γη για να δικαιωθούμε».
Δείτε ολόκληρη την εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Ευρωκοινοβούλιο
Δείτε επίσης: Τέμπη: Συγκλόνισαν το Ευρωκοινοβούλιο Μ. Καρυστιανού και Π. Ασλανίδης – Με το ντοκιμαντέρ της Politic ξεκίνησε η εκδήλωση