Μητσοτάκης για νομοσχέδιο του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών: «Θα αποτελεί νόμο του κράτους τον Φλεβάρη»
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) στο Νταβός της Ελβετίας, Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024. (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Μητσοτάκης για νομοσχέδιο του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών: «Θα αποτελεί νόμο του κράτους τον Φλεβάρη»

Πιστεύω ότι θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για την ελληνική Oικονομία η οποία αναπτύσσεται ταχύτατα από το μέσο όρο της ευρωπαϊκής ζώνης κι αυτό μπορεί να προσελκύσει περισσότερες ξένες επενδύσεις, τόνισε ο πρωθυπουργός

Στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο του Bloomberg και στη δημοσιογράφο Francine Lacqua, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το Νταβός όπου βρίσκεται για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Ο πρωθυπουργός έδωσε μάλιστα και χρονοδιάγραμμα για την ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα αποτελεί νόμο του κράτους τον Φλεβάρη. Παράλληλα, είπε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συζήτηση για ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια στο υπουργικό συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «το θέμα της ισότητας στο γάμο θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στο υπουργικό συμβούλιο και μετά από δημόσια διαβούλευση θα παρουσιαστεί στο κοινοβούλιο. Και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα γίνει ελληνικός νόμος στις πρώτες δύο εβδομάδες του Φεβρουαρίου».

«Αυτά είναι σημαντικά θέματα για πολλούς ανθρώπους, γι’ αυτό και δεν επέβαλα κομματική πειθαρχία. Δεν πρέπει να διχάσει την κοινωνία, γι’ αυτό έχουμε και έναν υγιή διάλογο. Αλλά πρέπει να προστατευθούν τα δικαιώματα των παιδιών που ήδη υπάρχουν. Και νομίζω ότι θα ψηφιστεί από το Κοινοβούλιο» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια, επανέλαβε πως δεν έχει επιβάλει πειθαρχία στο κόμμα του. «Υπάρχει για την ώρα ένα υγιές ντιμπέιτ» είπε χαρακτηριστικά.

Τι είπε για την ελληνική οικονομία

Για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο πρωθυπουργός σημείωσε, σύμφωνα με την ΕΡΤ: «Πιστεύω ότι θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για την ελληνική οικονομία. Η οικονομία αναπτύσσεται καλύτερα από τον μέσο όρο της Ε.Ε. και για αυτό η χώρα μπορεί να προσελκύσει πολλές ξένες επενδύσεις». «Υπάρχουν βέβαια ανησυχίες, το κόστος διαβίωσης είναι υψηλό, αλλά είμαι αισιόδοξος» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Σε ερώτηση για το ποιο θα είναι το επόμενο βήμα για την ελληνική οικονομία που θα βελτιώσει την κατάσταση απάντησε «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να παράγουμε πλεόνασμα. Με την βιώσιμη ανάπτυξη πιστεύουμε ότι αυτό είναι εφικτό».

«Μειώσαμε τους φόρους κατά την πρώτη θητεία βελτιώσαμε το επιχειρηματικό περιβάλλον, βελτιώσαμε την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, γιατί η εικόνα για την Ελλάδα ήταν αρνητική στο παρελθόν. Αντίθετα, σήμερα είναι μια ευημερούσα οικονομία» πρόσθεσε.

«Έχουμε κάνει την αντιμετώπιση της ανισότητας σημαντικό μοχλό της του προγράμματος μας. Χρειαζόμαστε όμως ένα υγιές πλεόνασμα, να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε δημοσιονομικό χώρο για να στηρίξουμε τους πιο ευάλωτους. Θέλουμε να στηρίξουμε τις νέες οικογένειες, τις οικογένειες που έχουν παιδιά και ανησυχούν με το δημογραφικό πρόβλημα. Θέλουμε να στηρίξουμε τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα οικονομικά και θα ανακοινώσουμε σύντομα νέα μέτρα» είπε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός.

Ερωτηθείς για την πώληση του 30% του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» σημείωσε μεταξύ άλλων «πιστεύω ότι αυτό θα ξεκινήσει αρχές του ’24. Έχουμε σημαντικές συμμετοχές και ενδιαφέρον μέχρι τώρα» ενώ για τον τραπεζικό τομέα σημείωσε «όλα είναι πολύ αισιόδοξα για τις τραπεζικές ελληνικές τράπεζες. Χρειαζόμαστε περισσότερο ανταγωνισμό στον τραπεζικό τομέα».

Σε ό, τι αφορά τις γεωπολιτικές εντάσεις, είπε: «Βέβαια υπάρχει σημαντική ανησυχία για τη γεωπολιτική κατάσταση. Καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να στηρίξουμε και να μην κλιμακωθεί η ένταση. Στηρίζουμε βέβαια το γεγονός ότι η Ουκρανία χρειάζεται ισχυρή οικονομική υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ευελπιστούμε ότι το επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα στηρίξει την πρότασή μας. Σε ό,τι αφορά όμως τον δικό μας προϋπολογισμό, χρειαζόμαστε περισσότερα χρήματα, περισσότερα κονδύλια, για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού».

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Έκαναν φάρσες για δήθεν τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών σε σχολεία

Loading