Αυξάνουν και πληθαίνουν οι πληροφορίες που θέλουν τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά να αναπτύσσουν “υπόγειες” συζητήσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα, αναφορικά με το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ωστόσο να είναι γνώστης των τηλεφωνικών επικοινωνιών των δυο πρώην Πρωθυπουργών και να επιδεικνύει μια αξιοπρόσεκτη αδιαφορία.
Προφανώς παρακολουθεί από απόσταση την ευθεία γραμμή στην οποία βρίσκονται το τελευταίο διάστημα οι δύο πρώην πρόεδροι του κόμματος και παράλληλα έχει την προσοχή του στραμμένη στη στάση που θα κρατήσουν στα μείζονα θέματα οι βουλευτές που βρίσκονται στη σφαίρα επιρροής των δύο ανδρών.
Όμως, στις συζητήσεις με τους στενούς του συνεργάτες, ο Πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει ότι έχει πιο σοβαρά θέματα να ασχοληθεί. Τουλάχιστον επί του παρόντος, γιατί ως γνωστόν στην πολιτική επικαιρότητα αρκεί μια… στραβή για να αλλάξει η ατζέντα και οι… δημοσκοπήσεις.
Έχει πιο σοβαρά ζητήματα να ασχοληθεί ο Μητσοτάκης
Στο πλαίσιο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επικεντρωμένη την προσοχή του στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, που θα έρθει σύντομα στη Βουλή, αλλά και στη διαχείριση του ζητήματος που προέκυψε με την τροπολογία για την εφαρμογή της επιστολικής ψήφου και στις εθνικές εκλογές.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η συγκεκριμένη τροπολογία θα επανέλθει στο πολιτικό προσκήνιο μετά τις ευρωεκλογές και εκεί, όπως σημειώνουν στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού, θα φανεί πραγματικά ποιό πολιτικό κόμμα θέλει να δοθεί τελικά η δυνατότητα στους πολίτες να ψηφίζουν με επιστολική ψήφο και ποιό βρίσκει διαρκώς δικαιολογίες και προσχήματα.
“Οι πολίτες μας βλέπουν, μας ακούν και ευτυχώς μπορούν να κρίνουν και να συγκρίνουν” τονίζουν σχετικά.
Σχετικά με τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και εάν αυτές ήταν δικαιολογημένες, την απάντηση την έδωσε η αρμόδια υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, εξηγώντας πως η αξιοποίηση της επιστολικής ψήφου και στις εθνικές εκλογές είναι φυσικό ακόλουθο της ευρείας συναίνεσης που διαμορφωνόταν.
Όσον αφορά το γιατί δεν ήρθε αυτή η ρύθμιση εξαρχής, η απάντηση είναι ότι επαφίεται στη Βουλή των Ελλήνων το αν θα αξιοποιήσει ή όχι αυτή την ευκαιρία.
“Εμείς όμως είχαμε ένα χρέος. Και με κάθε καλή διάθεση θέλαμε να αναδείξουμε αυτή την ευκαιρία γιατί θα μας κρίνουν όλους. Θα μας κρίνει η ιστορία, θα μας κρίνουν οι Έλληνες πολίτες. Άκουσα ότι κατατέθηκε νύχτα. Κατατέθηκε στην αρχής μιας τριήμερης συζήτησης στην Ολομέλεια”, εξήγησε η Νίκη Κεραμέως.
Δείτε επίσης: Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών