(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Π. Μαρινάκης για τον «σερίφη» του Έβρου: «Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει ζούγκλα η Ελλάδα»

Θέση για το περιστατικό με την παράνομη κράτηση μεταναστών στον Έβρο πήρε ο Παύλος Μαρινάκης, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να τονίζει ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να εφαρμοστεί ο νόμος της ζούγκλας.

«Έχουμε ένα συντεταγμένο κράτος με πλήρη διάκριση εξουσιών», είπε ο Παύλος Μαρινάκης και πρόσθεσε: «Η αστυνομία και η δικαιοσύνη κάνουν την δουλειά τους. Έτσι θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε. Όποιος δεν σέβεται το νόμο θα τιμωρείται με καμία διάθεση έκπτωσης».

propoli

Και συνέχισε: «Προφανώς υπάρχουν στην χώρα μας δυστυχώς πολιτικές δυνάμεις που προσπαθούν να αποκομίσουν πρόσκαιρα μικροκομματικά οφέλη, και γίνονται έμποροι ελπίδας, ή διασπείρουν fake news. Η δημοκρατία μας είναι ισχυρή. Ο νόμος θα εφαρμόζεται παντού. Η Ελλάδα δεν θα γίνει ζούγκλα και δεν θα το επιτρέψουμε αυτό».

Για το αν στοχοποιήθηκαν οι μετανάστες για την πρόκληση των πυρκαγιών από τις δηλώσεις βουλευτών της ΝΔ, ο κ. Μαρινάκης δήλωσε: «Δεν έγιναν ρατσιστικές δηλώσεις και τις αιτίες των πυρκαγιών θα διερευνήσει η δικαιοσύνη μεταξύ των οποίων είναι και ο ανθρώπινος παράγοντας. Δεν είναι δική μας δουλειά αλλά της δικαιοσύνης και το τσουβάλιασμα είναι κακό. Δεν έκαναν αυτό ούτε ο αρμόδιος υπουργός ούτε και οι βουλευτές. Η αντιπολίτευση πάλι διαστρεβλώνει δηλώσεις. Στο ζήτημα του μεταναστευτικού η τελευταία κυβέρνηση που μπορεί να κατηγορηθεί για ρατσιστικές προθέσεις είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι δομές ντροπής ανήκουν στο παρελθόν».

Δείτε επίσης: Έως το 2025 θα λειτουργήσουν Ξενώνες Φιλοξενίας για γυναίκες και παιδιά στην Θεσσαλονίκη και τον Εύοσμο

Loading