(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Σε εξέλιξη η σύσκεψη των 11 που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ – Αποφασίζουν το όνομα

Οι πρώην μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, μετά από τριήμερες συζητήσεις και επαφές, ξεκινούν τη διαδικασία σύστασης μιας νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Στόχος τους είναι να δημιουργήσουν μια σύγχρονη προοδευτική, αριστερή και οικολογική πολιτική πρόταση.

propoli

Η συνάντηση των 11 μελών που αποχώρησαν από το ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία λαμβάνει χώρα στην οδό Σουλτάνη 17, στα Εξάρχεια, και σηματοδοτεί την έναρξη της διαδικασίας για τη σύσταση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Το όνομα της νέα Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι δύο τάσεις συμφώνησαν σε ένα περιγραφικό όνομα για τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα, το οποίο θα περιλαμβάνει πολλούς επιθετικούς προσδιορισμούς.

Επιπλέον, το όνομα θα δίνει ΚΚΕ: Η μόνιμη επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα αποτελεί τη μοναδική επίλυση και θα είναι σύντομο για πρακτικούς λόγους κατά τις συνεδριάσεις στη Βουλή.

Ομάδα των 11: «Ντεμπούτο» στο Κοινοβούλιο στην συζήτηση για τον Προϋπολογισμό

Το ντεμπούτο τους αναμένεται να κάνουν οι 11 που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, στο Κοινοβούλιο στην συζήτηση για τον Προϋπολογισμό.

Οι 11 που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι σε ζυμώσεις για την δημιουργία ενός νέου κόμματος μετά την οριστική διάσπαση στην Κουμουνδούρου.

Οι διαβουλεύσεις για την συγκρότηση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα θα συγκροτηθεί τις επόμενες ημέρες και θα κάνει «ντεμπούτο» στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Τι στόχο θα έχουν;

Στόχος τους στην συζήτηση για τον Προϋπολογισμό είναι η κριτική τους στον Κυριάκο Μητσοτάκη με σκληρή τεκμηριωμένη αντιπολίτευση.

Επίσης θα ασκηθεί αντιπολίτευση για «καυτά» ζητήματα στο «μέτωπο» της οικονομίας, όπως είναι η ακρίβεια, αλλά και για τις εργασιακές σχέσεις.

Παράλληλα με την αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη θα γίνει και παρουσίαση σχεδίου για την χώρα, το οποίο θα στηρίζεται σε μία σύγχρονη προοδευτική, αριστερή και οικολογική αντίληψη.

Δείτε επίσης: ΚΚΕ: Η μόνιμη επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα αποτελεί τη μοναδική επίλυση

Loading