Τσικνοπέμπτη: Απλησίαστες οι τιμές των κρεάτων

Η Τσικνοπέμπτη έφτασε και αρκετοί καταναλωτές κάνουν έρευνα αγοράς για να βρουν φθηνό και ποιοτικό κρέας.

Απλησίαστες τείνουν να γίνουν οι τιμές των κρεάτων, με τους καταναλωτές να επιδίδονται σε έρευνα αγοράς, προκειμένου να προμηθευτούν τα απαραίτητα για την Τσικνοπέμπτη.

propoli

«Έχουν ανέβει, κάτι που αγόραζες πριν κάποιους μήνες 9,90 τώρα έχει πάει 13. Όλα έχουν ανέβει, δεν είναι κάτι καινούργιο».

Οι καταναλωτές εδώ και καιρό έχουν μειώσει τις ποσότητες που αγοράζουν αλλά και τη συχνότητα της κατανάλωσης του κρέατος, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες τιμές που φτάνουν στον πάγκο του χασάπη.

Ενώ με την Τσικνοπέμπτη να πλησιάζει ο κόσμος φαίνεται πως θα τσικνίσει φέτος με φειδώ.

«Όλα έχουν ανέβει πάρα πολύ και έχει περιοριστεί ο κόσμος. Παίρνει λιγότερα, αντί για 3 φορές τη βδομάδα κρέας, παίρνει μία η δύο».

Η ακριβότερη Τσικνοπέμπτη των τελευταίων χρόνων

Αντιμέτωποι με την ακριβότερη Τσικνοπέμπτη των τελευταίων χρόνων θα βρεθούν οι καταναλωτές φέτος καθώς οι αυξήσεις στο κρέας είναι μεγάλες.

Συγκεκριμένα, το χοιρινό από 5 ευρώ πέρσι κοστίζει φέτος 7 ευρώ, ενώ το μοσχάρι από 11 ευρώ πέρσι φέτος θα το βρει κάποιος περίπου 14 ευρώ.

Μέσα σε 3 χρόνια οι αυξήσεις στα κρέατα έχουν φτάσει το 25%, ταλανίζοντας τις τσέπες των νοικοκυριών. Με τις αυξήσεις πλέον να παρατηρούνται στα κρέατα ακόμη και από μήνα σε μήνα.

Την ίδια ώρα, τεράστιες είναι οι αυξήσεις και στο αρνί με την τιμή του να κυμαίνεται σήμερα από 12 μέχρι 15 ευρώ όταν πέρσι κόστιζε από 9 έως 11.

Ακόμα και το κοτόπουλο, το κατεξοχήν οικονομικό λευκό κρέας, κοστίζει σήμερα από 3,5 μέχρι 5,5 ευρώ, όταν πέρσι κόστιζε από 2 έως 3μιση.

«Μέσα σε δύο βδομάδες ένα ευρώ ανέβηκαν τα περισσότερα, στον κιμά, στο χοιρινό, στο μοσχάρι και το κοτόπουλο αυξήθηκε».

Όπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς, οι τιμές στα κρέατα, θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν όσο το ζωικό κεφάλαιο παραμένει χαμηλό.

Πηγή: Mega

Δείτε επίσης: Προ των πυλών κακοκαιρία εξπρές 12 ωρών με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Loading