Η Δαλιάνη, η εξομολόγηση και ο ξυλοδαρμός

Η Αγγελική Δαλιάνη είναι χρόνια παντρεμένη με τον Μάνο Παπαγιάννη, ο οποίος φέρεται να επιτέθηκε στην Σοφία Παυλίδου της προηγούμενες μέρες.

Μπορεί ο ίδιος προς το παρόν να μην έκανε οποιαδήποτε δήλωση για το συγκεκριμένο γεγονός, η γυναίκα του όμως με την ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook μας είπε τη γνώμη της.

Μηδενί δίκην δικάσεις, πριν αμφοίν μύθον ακούσεις…

Η Αγγελική Δαλιάνη θέλησε να τοποθετηθεί διακριτικά στο ζήτημα, οπότε ανέβασε ένα παλιότερο άρθρο-εξομολόγηση του Lifo. Ο αναγνώστης του site που έγραψε το κείμενο αυτό λέει:

«Όχι, δεν είναι μάθημα αρχαίων ελληνικών, είναι μάθημα ζωής: να μην δικάσεις κανέναν αν δεν ακούσεις και τις δύο πλευρές. Γράφονται πολλές εξομολογήσεις για κάποιο κακούργο άτομο, άντρα ή γυναίκα, που ήταν ένα ελεεινό τομάρι και πλήγωσε ανεπανόρθωτα αυτόν που εξομολογείται. Η συνέχεια είναι γνωστή: ακολουθούν φλογερά και πύρινα σχόλια σε βάρος του τομαριού, του κατακαθιού της κοινωνίας που πρέπει να καεί στην πυρά και αν ήταν δυνατόν να λιθοβοληθεί δημοσίως για παραδειγματισμό. Είναι όμως πάντα έτσι; αν ακούγαμε και το τομάρι, είναι βέβαιο ότι θα φθάναμε στην ίδια κρίση; Επίσης, όλοι όσοι βρίζουν τα τομάρια της κοινωνίας που τους πλήγωσαν, ήταν πάντα σωστοί και αδαμάντινοι στις σχέσεις τους; δεν πλήγωσαν ποτέ κανέναν; ήταν ντόμπροι και ξεκάθαροι με όλους; Η απάντηση είναι ένα μεγαλοπρεπές ΟΧΙ. Και τέλος, επικοινωνώντας με άτομα που κλαίγονταν, ακούγοντας ιδιαιτέρως τον πόνο τους, ένα πράγμα κατάφεραν: να με πείσουν ότι το ”τομάρι” δεν ήταν και τόσο τομάρι και άλλος ήταν περισσότερο ο προβληματικός της ιστορίας».

Αυτή είναι η ανάρτηση της: