Κώστας Χατζής: «Είμαι μάρτυρας του Ιεχωβά»

Ο Κώστας Χατζής είναι σίγουρα από τους πιο γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες, με τη μουσική του να έχει μεγαλώσει πολλές γενιές. Στην τελευταία του συνέντευξη μιλώντας για την κρίση που βιώνουμε εκτός των άλλων, αποκάλυψε ότι είναι μάρτυρας του Ιεχωβά.

«Από το 500 π.Χ. μέχρι το 332 Π.Χ., έφυγαν από τη ζωή Αριστοτέλης και Αριστοφάνης, εξορία, πείνα και δηλητήριο. Το σπορ τότε των Ελλήνων ήταν η διχόνοια. Μετά ήρθε ο σκοταδισμός. Το 1400 θα άρχιζε η Αναγέννηση, αλλά ήρθε η Τουρκιά. Το 1821 οι σύμμαχοι κάνανε πίσω. Γιατί σας τα είπα αυτά; Διότι δεν είχαμε ποτέ παιδεία. Σήμερα; Έχουμε δει τόσα πράγματα που κάνουν αυτοί που είναι στην Πολιτεία και ψηφίζουμε το ίδιο, το ίδιο, το ίδιο. Και μας βασανίζουν. Για να συνυπάρχουμε και να συνεπιβιώνουμε, ένα υπάρχει: να έχουμε ηθικές αρχές και να έχουμε αγάπη, για να μπορούμε να αγαπάμε και να ενδιαφερόμαστε ο ένας για τον άλλον…», δήλωσε στο περιοδικό Secret ο Χατζής και πρόσθεσε: «Με έχει επηρεάσει, όπως όλους μας. Και οικονομικά και κοινωνικά και καλλιτεχνικά. Αυτού του τύπου οι κρίσεις πάντα έχουν αντίκτυπο πρώτα απ’ όλα στην τέχνη. Είναι πιο βαθιά απ’ όσο φαίνεται»

Η πίστη για τον Κώστα Χατζή

«Έχω βάλει στη ζωή μου τις αρχές της Γραφής, χωρίς να είμαι θρησκόληπτος. Είμαι μάρτυρας του Ιεχωβά και πιστεύω απόλυτα στον στίχο ‘Και ελθέτω η βασιλεία Σου, γενηθήτω το θέλημα Σου, ως εν ουρανώ και επί της γης’. Ο Αριστοφάνης ίου έμαθε να αυτοσαρκάζεται και το κάνει με κάθε ευκαιρία. ‘Είμαι… 51 στα 50! Έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι μέχρι τα 102 μου θα τραγουδάω’», ανέφερε ο τραγουδιστής.