Μια «λεσβία χωρίς προσόντα» είναι η Νίξον για την Κρίστιν Κουίν!

Η υποψηφιότητα της Σίνθια Νίξον για κυβερνήτης  για το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου της Νέας Υόρκης ήταν μια ευχάριστη είδηση, όχι όμως για όλους. Την αντίθεση της με το συγκεκριμένο γεγονός εξέφρασε με αρκετά προσβλητικό τρόπο χαρακτηρίζοντας την «λεσβία χωρίς προσόντα».

Η Κρίστιν Κουίν να θυμίσουμε πως είναι και η ίδια λεσβία και μας δημιουργεί μεγάλη απορία που χρησιμοποίησε τις σεξουαλικές προτιμήσεις της Νίξον για την προσβάλλει. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στον πολιτικό τομέα ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ενώ το 2013 έθεσε υποψηφιότητα για δήμαρχος της Νέας Υόρκης.

«Είμαι έκπληκτη από αυτόν τον αγώνα. Η Σίνθια Νίξον ήταν αντίθετη στην ύπαρξη μιας κατάλληλης λεσβίας στη θέση της δημάρχου. Τώρα θέλει να γίνει η ίδια μια ανειδίκευτη λεσβία κυβερνήτης της Νέας Υόρκης. Πρέπει να έχεις τα προσόντα και την εμπειρία. Δεν έχει τα προσόντα για να γίνει δήμαρχος», ανέφερε η Κουίν στο New York Post.

Η Νίξον απάντησε λακωνικά: «Το ότι είναι λεσβία κι εγώ είμαι λεσβία, δεν είναι αυτό το θέμα».

Αργότερα η Κριστίν Κουίν θέλησε να δικαιολογήσει κάπως τη στάση της και να τονίσει την πικρία της για το γεγονός πως δεν είχε τη στήριξη της ηθοποιού το 2013:

«Για να είμαι ειλικρινής, η σεξουαλικότητα της Σίνθια Νίξον δεν έχει καμία σχέση με την υποψηφιότητά της και δεν ήταν πρόθεσή μου να εστιάσω σε αυτό. Θέλω να είμαι σαφής. Ποτέ δε θα ήθελα να επικρίνω κάποιον λόγω της ταυτότητάς του. Το έχω ζήσει ξανά και ξανά και ποτέ δε θα το υποστήριζα ή θα το καταδίκαζα. Ως λεσβία που διεκδίκησα μία από τις υψηλότερες θέσεις στη χώρα, ξέρω πως είναι. Και ξέρω πως είναι επιτακτική ανάγκη να ενθαρρύνουμε περισσότερα μέλη της κοινότητάς μας να διεκδικήσουν αυτό το αξίωμα. Η Σίνθια Νίξον αντιτάχθηκε με σθένος στην υποψηφιότητά μου για τη Νέα Υόρκ,η παρά τα προσόντα μου και παρά τα ισχυρά προοδευτικά διαπιστευτήριά μου. Προσπαθούσα να κάνω μία σύγκριση μεταξύ των δυο μας. Το πραγματικό σημείο στο οποίο ήθελα να σταθώ ήταν το θέμα των προσόντων. Δεν πιστεύω πως έχει τα προσόντα».