Χόλιγουντ: Σφίγγει ο κλοιός για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν

Σφίγγει ο κλοιός για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν, τον άλλοτε πανίσχυρο παραγωγό του Χόλιγουντ που έχει βρεθεί στο «μάτι του κυκλώνα», μετά τη «βροχή» καταγγελιών για σεξουαλικές επιθέσεις.

Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη (8/2) εκπρόσωπος της εισαγγελίας, πριν από μερικές ημέρες τρεις μηνυτήριες αναφορές σε βάρος του Χάρβεϊ Γουάινστιν για σεξουαλικές επιθέσεις επιδόθηκαν από την αστυνομία του Λος Άντζελες στην εισαγγελία. Πλέον, αυτές εξετάζονται και φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά την ενδεχόμενη απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του 65χρονου.

Τρεις πόλεις, πολλές καταγγελίες

Το Λος Άντζελες είναι μόνο μία από τις τρεις πόλεις όπου αστυνομικοί διεξάγουν έρευνες για τις καταγγελίες σε βάρος του συνιδρυτή του στούντιο Miramax. Οι άλλες δύο είναι η Νέα Υόρκη και το Λονδίνο.

Υπολογίζεται ότι περίπου εκατό γυναίκες, από διάσημες ως νέες ηθοποιοί και όχι μόνο, κατηγόρησαν τον Γουάινστιν για απρεπή συμπεριφορά, σεξουαλικές παρενοχλήσεις, επιθέσεις και βιασμούς, προκαλώντας μεγάλες αναταράξεις στο Χόλιγουντ.

Ο ίδιος ο Γουάινστιν, πάντως, αρνείται κατηγορηματικά ότι είχε σεξουαλικές συνευρέσεις που δεν ήταν συναινετικές.

«Τρεις υποθέσεις που αφορούν τον κ. Γουάινστιν στάλθηκαν στο γραφείο μας την 1η Φεβρουαρίου από την αστυνομική διεύθυνση του Λος Άντζελες και εξετάζονται», δήλωσε ο Γκρεγκ Ρίσλινγκ, εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Λος Άντζελες.

Σιγή ιχθύος

Αξίζει να σημειωθεί, πως όταν μία εκπρόσωπος του παραγωγού ρωτήθηκε για την τελευταία εξέλιξη, δεν απάντησε. Μάλιστα, δεν ήταν διαθέσιμος ούτε ο δικηγόρος του Γουάινστιν, ενώ οι εκπρόσωποι της αστυνομικής διεύθυνσης του Λος Άντζελες περιορίστηκαν να πουν ότι δεν θα σχολιάσουν τις υποθέσεις.

Η Μίραμαξ, η εταιρεία πρωταγωνιστή του σκανδάλου, είχε στο ενεργητικό της δεκάδες μεγάλες εισπρακτικές επιτυχίες, όπως το Pulp Fiction (1994) του Κουέντιν Ταραντίνο και την τηλεοπτική σειρά Project Runway.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ