Αμερικανίδα youtuber κατηγορείται ότι κακοποιούσε τα παιδιά της

Έβαζε τα υιοθετημένα παιδιά της να πρωταγωνιστούν σε βίντεο, που συγκέντρωναν εκατομμύρια θεάσεις στο Youtube. Όμως, πίσω από την κάμερα, η Αμερικανίδα Μασέλ Χόμπσον κατηγορείται ότι τους έριχνε σπρέι πιπεριού, τα έκλεινε σε ντουλάπια και δεν τους έδινε φαγητό με αποτέλεσμα να εξαντληθούν από την πείνα.

propoli

Η 48χρονη, που βρίσκεται πίσω από το δημοφιλές κανάλι Fantastic Adventures, συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα μαζί με δύο από τους βιολογικούς γιους της, που είναι ενήλικες, στην οικία της στη Μαρικόπα της Αριζόνας (νοτιοδυτικά). Τέθηκε υπό κράτηση, κατόπιν, όμως, αφέθηκε ελεύθερη, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο η αστυνομία.

Τα επτά υιοθετημένα παιδιά της, ηλικίας 6 έως 15 ετών, που είχαν εγκαταλείψει το σχολείο, εξήγησαν στις δυνάμεις επιβολής του νόμου ότι η μητέρα τους τα ανάγκαζε να συμμετάσχουν στα βίντεο, ενώ τους επέβαλε τιμωρίες «όταν ξέχναγαν το κείμενό τους ή δεν ακολουθούσαν τις οδηγίες της», περιγράφεται σε μια έκθεση της αστυνομίας.

Η γκάμα των τιμωριών ήταν, όπως κατήγγειλαν, ιδιαίτερα σκληρή, αφού τους έριχνε σπρέι πιπεριού από το κεφάλι έως τα πόδια, τα έβαζε να κάνουν μπάνιο σε παγωμένο νερό, τα χτυπούσε με τη ζώνη ή τα κρατούσε φυλακισμένα για ώρες χωρίς φαγητό ούτε νερό. Ένας από τους γιους της αφηγήθηκε ότι του τσίμπαγε το πέος του έως να το κάνει να ματώσει.

Τις καταγγελίες του επιβεβαίωσε ένας από τους βιολογικούς γιους της, που συνελήφθησαν μαζί της, καθώς κατηγορούνται ότι δεν αποκάλυψαν τα γεγονότα στις αρχές.

Η 48χρονη αρνείται ότι κακομεταχειριζόταν τα παιδιά της, παραδεχόμενη μονάχα ότι τους έριχνε μερικές ξυλιές.

Στην οικία της, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν σπρέι πιπεριού και ένα ντουλάπι με έναν σύρτη ασφαλείας στο εξωτερικό του, όπως ακριβώς είχαν περιγράψει τα παιδιά.

Σύμφωνα με την αστυνομική έκθεση, τα παιδιά φαίνονταν «υποσιτισμένα, είχαν δέρμα χλωμό, μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, ενώ ήταν αδύναμα».

Στο κανάλι στο Youtube της Μασέλ Χόμπσον είχαν εγγραφεί περισσότεροι από 700.000 χρήστες και έχει συγκεντρώσει μάξιμουμ 240 εκατομμύρια θεάσεις. Στα βίντεο, που αναρτούσε, διάρκειας περίπου 12 λεπτών, πρωταγωνιστούσαν τα παιδιά της ενώ επιδίδονταν σε παιχνίδια, μεταμφιέζονταν σε σούπερ ήρωες ή έπαιζαν κυνηγητό με ψεύτικα πιστόλια.

Η πλατφόρμα έκλεισε το κανάλι της την Τετάρτη το απόγευμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading