«Ανοίγει τις πύλες του» στο Παρίσι το εργαστήρι του γλύπτη Τζιακομέτι

Το εργαστήρι του γνωστού Ελβετού γλύπτη Αλμπέρτο Τζιακομέτι που βρίσκεται στο Παρίσι, θα ανοίξει τις πύλες του προς το φιλότεχνο κοινό που θα επιθυμούσε να το επισκεφθεί, όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Τζιακομέτι.

propoli

Ο διάσημος γλύπτης γεννήθηκε το 1901 στην γενέτηρά του την Ελβετία, και στη συνέχεια το 1922 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Παρίσι, όπου βρίσκεται και το εργαστήρι στο οποίο φιλοτέχνησε τα περισσότερα από τα έργα του.

Όπως ανακοίνωσε το ινστιτούτο, περιλαμβάνει μια πλήρη ανακατασκευή του εργαστηρίου του, ακριβώς λίγο παρακάτω από την αρχική του τοποθεσία, στη γειτονιά του Μονπαρνάς στο Παρίσι, μια περιοχή γνωστή ως το καλλιτεχνικό κέντρο στα μέσα στου 20ού αιώνα, η έκθεση αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του στις 26 Ιουνίου.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το εργαστήρι του ακριβώς όπως το άφησε, με τα μισοτελειωμένα σκίτσα και το σταχτοδοχείο του, αλλά και δεκάδες έργα ζωγραφικής και γλυπτικής, διατηρημένα από την ίδια τη σύζυγό του, μετά τον θάνατό του καλλιτέχνη το 1966.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο, στην κατοχή του οποίου βρίσκονται τα περισσότερα από τα έργα τέχνης του γλύπτη, ο λόγος για τον οποίο δεν ιδρύθηκε ένα μουσείο αλλά ανακατασκευάστηκε το εργαστήριό του, είναι επειδή ο ίδιος ο καλλιτέχνης έδινε πάντα μεγάλη έμφαση στην ισχυρή σχέση μεταξύ του έργου του και του περιβάλλοντος όπου αυτό φιλοτεχνείτο.

Loading