Αντίγραφο του σπιτιού του Σαίξπηρ θα κατασκευαστεί στην Κίνα

Το βρετανικό ίδρυμα Shakespeare Birthplace Trust ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός αντιγράφου του οικογενειακού σπιτιού του Βρετανού συγγραφέα Ουίλιαμ Σαίξπηρ στην πατρίδα του αρχαίου κινέζου θεατρικού συγγραφέα Τανγκ Σιαντζού στο Φουτζόου, στην ανατολική επαρχία Τσιανγκσί.

propoli

«Θα είναι η πρώτη φορά παγκοσμίως που θα κατασκευαστεί αντίγραφο του σπιτιού» δήλωσε η επικεφαλής του Shakespeare Birthplace Trust Αν Ρόουλινσον.

Ο Σαίξπηρ πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής του στην αγγλική πόλη Στράτφορντ-απόν- Έιβον, όπου το σπίτι του γκρεμίστηκε το 1759. Το βρετανικό ίδρυμα έχει κάνει εκτεταμένες αρχαιολογικές μελέτες βάσει των σχεδίων του αρχικού κτιρίου και σχεδιάζει να μοιρασθεί τα αρχιτεκτονικά αυτά σχέδια με τον Κινέζο συνεργάτη του για την κατασκευή του αντιγράφου. Η συμφωνία υπογράφηκε με την τοπική κυβέρνηση του Φουτζόου μετά από δύο χρόνια διαπραγματεύσεων.

Η ακριβής περιοχή στην οποία θα ανεγερθεί το αντίγραφο ονομάζεται Σανγουένγκ, λέξη η οποία στην κυριολεξία σημαίνει «Τρεις ηλικιωμένοι» και αναφέρεται στους τρεις μεγάλους συγγραφείς, Τάνγκ, Σαίξπηρ και Θερβάντες οι οποίοι έχουν ένα κοινό στοιχείο. Και οι τρεις πέθαναν το 1616.

Ο Τανγκ ήταν διάσημος συγγραφέας που γεννήθηκε στη Φουτζόου στη διάρκεια της δυναστείας των Μινγκ (1368-1644), ενώ οι Σαίξπηρ και Θερβάντες έζησαν στα τέλη του 16ου και στις αρχές του 17ου αιώνα. Στη γενέτειρα του Σαίξπηρ στο Στράτφορντ έχει ανεγερθεί ένα άγαλμα του Τανγκ. Η περιοχή Σανγουένγκ καλύπτει μία έκταση 890 στρεμμάτων και η οικοδόμησή της προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί το 2022.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading