Συλλέκτης από το Παρίσι έδωσε 8.000 ευρώ για γκιλοτίνα του 19ου αιώνα

Το συνολικό ποσό των περίπου 8.000 ευρώ διέθεσε ένας συλλέκτης προκειμένου να αποκτήσει μια γκιλοτίνα του 19ου αιώνα, πιστό αντίγραφο όμως του παλιού επίσημου γαλλικού μοντέλου, σε δημοπρασία στο Παρίσι.

propoli

Την συγκεκριμένη δημοπρασία, στην οποία δημοπρατήθηκε το συγκεκριμένο αντικείμενο, διοργάνωσε ο οίκος Drouot, ενώ η αρχική τιμή εκκίνησης της γκιλοτίνας δε ξεπερνούσε τις 4.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο έκθεμα κατέληξε στα χέρια του οίκου δημοπρασιών, έπειτα από μια δικαστική διαμάχη ενός μπαρ, το οποίο και κοσμούσε, ονόματι Caveau des Oubliettes που βρίσκονταν στη καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας και το οποίο έκλεισε οριστικά.

Ο νέος κάτοχός του παράξενου αυτού αντικειμένου είναι ο γαλλικής καταγωγής επιχειρηματίας Κριστόφ Φεβριέ, ο οποίος δηλώνει λάτρης παράξενων αντικειμένων. Ο επιχειρηματίας έγινε γνωστός μέσα από τον ιστότοπο mesampoulesgratuites.fr που διέθετε δωρεάν λάμπες LED χαμηλής κατανάλωσης χάρη σε ένα σύστημα ενεργειακής μετάβασης στην Ευρώπη.

Η γκιλοτίνα έχει συνολικό ύψος 3 μέτρων, ενώ είναι κατασκευασμένη από μασίφ δρύινο ξύλο, ατσάλι και μπρούντζο. Η ακριβής τιμή στην οποία δημοπρατήθηκε τελικά ήταν 8.008 ευρώ.

Loading