Μακέτα του αγάλματος

Η «Αγγελιοφόρος» θα κοσμήσει το Βασιλικό Θέατρο του Πλίμουθ

Ένα μεγάλο μπρούτζινο άγαλμα ύψους εφτά μέτρων αναμένεται να τοποθετηθεί στο εξωτερικό του Βασιλικού Θεάτρου στο Πλίμουθ της Αγγλίας. Το έργο τέχνης, αναμένεται να αντικατοπτρίζει μια νεαρή ηθοποιό στη σκηνή του θεάτρου.

propoli

Πιο συγκεκριμένα, ο γλύπτης Τζόζεφ Χίλιερ σε δηλώσεις του στο βρετανικό δίκτυο ανέφερε ότι εμπνεύστηκε το άγαλμα από μία φευγαλέα σκηνή, από την πόζα μιας νεαρής ηθοποιού, μέλους του χορού σε πρόβα της τραγωδίας «Οθέλλος» του Σέξπιρ στο Θέατρο του Πλίμουθ το 2014.

Ο καλλιτέχνης τόνισε, ότι το όνομα του αγάλματος το οποίο είναι Messenger (Αγγελιοφόρος), αναφέρεται στον «κεντρικό» ρόλο ενός ερμηνευτή να «εμφυσά ζωή στις λέξεις».

«Το έργο απεικονίζει μια νέα, ισχυρή γυναίκα, μια ισχυρή δύναμη που θα μετασχηματίσει τον κόσμο με τις ενέργειές της» δήλωσε ο Τζόζεφ Χίλιερ.

«Η ηθοποιός μεταφέρει τη φωνή του θεατρικού συγγραφέα ή του σκηνοθέτη της – μεταφέρει ένα μήνυμα» τόνισε.

Περισσότερες από 200 πλάκες ορείχαλκου (35 κιλών η καθεμία) συγκολλούνται στο χυτήριο του Castle Fine Art στο χωριό Llanrhaeadr-ym-Mochnant στην περιοχή Powys με την τεχνική του χαμένου κεριού, ενώ αναμένεται να κοστίσει συνολικά περίπου 500.000 στερλίνες.

Το γλυπτό για την ολοκλήρωση του οποίου εργάζονται 30 άτομα, θα ζυγίζει 9,5 τόνους και είναι πολύ μεγάλο για να συναρμολογηθεί μέσα στο χυτήριο.

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του γλύπτη, όπως ο ίδιος δήλωσε, είναι να δημιουργήσει κάτι τεράστιο, αλλά να διατηρήσει μια αίσθηση ενέργειας και ελαφρότητας. «Το θέμα είναι να μην φοβόμαστε πολύ την κλίμακα» είπε.

Loading