Η Ακαδημία Τεχνών Μπρέρα ανέδειξε τον Romeo Gigli επίτιμο διδάκτορα

Η ιταλική Ακαδημία των Τεχνών Μπρέρα, ανέδειξε σε ειδική τελετή στο Μιλάνο, τον Ιταλό σχεδιαστή Ρομέο Τζίλι (Romeo Gigli), επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Επικοινωνιών και Διδασκαλίας της Τέχνης.

propoli

«Ο Ρομέο Τζίλι, ο οποίος δημιούργησε πολιτισμό, βιβλία, ταξίδια και καλοσύνη με το δικό του στυλ αντιλαμβάνεται ότι πολλά μυστικά είναι κρυμμένα σε μυθικές ιστορίες… Η γλώσσα του Τζίλι μορφοποιήθηκε σε ενδύματα που ήθελε να αποκαλύπτουν το πιο κρυμμένο μυστικό: αυτό της ποίησης» σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Ακαδημίας, στην οποία υπογραμμίζεται όχι μόνο η συμβολή του ως σχεδιαστή υψηλής μόδας, αλλά και η ικανότητά του «να αξιοποιεί την πνευματική δραστηριότητα που δημιούργησε μύθους», ένα «μυθολογικό όραμα της πραγματικότητας».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ιδιαίτερα «η άοκνη έρευνα του και η ικανότητά του να μεταμορφώνει το φως και την ιστορία σε υφάσματα, ρούχα και αξεσουάρ», καθώς και «η μεγάλη συμβολή του στον εμπλουτισμό του ιταλικού πολιτισμού».

Ο Ρομέο Τζίλι, σύμφωνα με την Ακαδημία Μπρέρα, «εμφύσησε το πάθος του για την ομορφιά, την ιστορία και το ταξίδι στο έργο του», αναφέρεται σε δημοσίευμα του WWD.

Σημειώνεται ότι επίτιμα μέλη της Ακαδημίας Μπρέρα είναι και οι Τζουζέπε Γκαριμπάλντι, Τζουζέπε Βέρντι, Ντάριο Φο, Τζόρτζιο Στρέλερ και Αντόνιο Μάρας.

Loading