Η πιθανή έλλειψη μπύρας λόγω Μουντιάλ ανησυχεί τους Ρώσους φιλάθλους

Σε μείζον θέμα έχει αναδειχθεί το ζήτημα της κατανάλωσης μπύρας και η πιθανή έλλειψή της, με αφορμή το Παγκόσμιο Κύπελλο που λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες στην Ρωσία.

propoli

Σε δηλώσεις που παραχώρησε προς τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ο αντιπρόεδρος της Εθνικής Ένωσης φυλάκων της γαστρονομικής κληρονομιάς και τουρισμού «Οτσάγκ» Όλεγκ Αλεξέγιεφ, εφησύχασε τους φιλάθλους και «πιστούς» του δημοφιλούς ποτού ότι τέτοιο ζήτημα δεν υφίσταται καθώς οι εταιρείες έχουν ήδη προβλέψει για αυτό το ενδεχόμενο.

«Κυκλοφορούν φήμες ότι σε κάποια σημεία εστίασης δεν επαρκεί η μπίρα για τους φιλάθλους. Όμως απ ό,τι γνωρίζω οι εταιρείες ζυθοποιίας έχουν κάνει το παν ούτως ώστε να μη λείψει αυτό το δημοφιλές ποτό από τους φιλάθλους. Αυτό φαίνεται και από το ότι τα ράφια των καταστημάτων τροφίμων είναι γεμάτα από μπίρες. Στα μπαρ επίσης όλα βαίνουν καλώς. Φυσικά δεν αποκλείει κανείς να υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις» δήλωσε ο Αλεξέγιεφ.

Παράλληλα, ο ίδιος επεσήμανε ότι «για τους ξένους φιλάθλους η ρωσική μπίρα είναι ένα εθνικό προϊόν της χώρας. Παρ’ ότι, για να πούμε την αλήθεια. στην Ρωσία το 90% της μπίρας που καταναλώνεται, ακόμα και αν αφορά τις ξένες μάρκες μπίρας, παράγεται στην χώρα μας. Υπάρχουν φυσικά και μικρές ζυθοποιίες που παράγουν την δική τους μπίρα όπως και κάποιες παμπ που εισάγουν ξένες μπίρες, αλλά στην Ρωσία υπάρχουν πολλές ζυθοποιίες, η παραγωγή των οποίων είναι επαρκής για να καλύψει τις ανάγκες».

Loading