Ισπανικός ο όμιλος που θα αναλάβει την «Πόλη της Γαστρονομίας» στη Λιόν

Ο ισπανικός όμιλος Magma-Cultura επιλέχθηκε να έχει την εκμετάλλευση της Πόλης της Γαστρονομίας που αναμένεται να ανοίξει τις πύλες της την άνοιξη του 2019 στη Λιόν, στην κεντροανατολική Γαλλία, έγινε σήμερα γνωστό από τοπικές αρχές.

propoli

Η απόφαση μένει τώρα να επικυρωθεί με ψηφοφορία από το μητροπολιτικό συμβούλιο, διευκρίνισε η Μητρόπολη της Λιόν, της πόλης που φημίζεται για τη γαστρονομία της.

Ο όμιλος Magma-Cultura επιλέχθηκε γιατί το πρόγραμμά του πρότεινε μια «λογική τιμή εισόδου» στη γαστρονομική πόλη και τη λειτουργία της «7 ημέρες την εβδομάδα».

Ο όμιλος Magma-Cultura «έχει πολλές αναφορές» όπως η ιδέα της πολιτιστικής πρότασης για τον πύργο του Φοντενεμπλό και η συνεργασία του ομίλου με το Μουσείο Πικάσο της Βαρκελώνης ή ακόμη το Μουσείο Πράντο, εξήγησαν οι τοπικές αρχές αιτιολογώντας την επιλογή τους.

Η πόλη της γαστρονομίας θα εκτείνεται σε 3.900 τετραγωνικά μέτρα και μεταξύ άλλων θα έχει εκθέσεις και μόνιμες συλλογές που θα αφορούν τις σχέσεις μεταξύ της διατροφής, της υγείας και της ευχαρίστησης του φαγητού.

Η Λιόν είναι μια από τις τέσσερις γαλλικές πόλεις που επιλέχθηκαν το 2014 για να φιλοξενήσουν μια γαστρονομική πολιτεία, μαζί με την Τουρ, τη Ρινζίς και τη Ντιζόν. Τα προγράμματα που είχαν καταθέσει οι πόλεις αυτές είχαν εκπονηθεί στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας να περιληφθεί το «γαστρονομικό γεύμα των Γάλλων» στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO τον Νοέμβριο του 2010.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading