Ο Τραμπ θέλει να αλλάξει το χρώμα του Air Force One σε πιο «αμερικανικό»

Είναι γεγονός ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, έπειτα από την ανάληψη του προεδρικού θώκου στις προεδρικές εκλογές του 2016, βάλθηκε να αλλάξει αρκετά πράγματα, μεταξύ των οποίων και το Air Force One.

propoli

Το πασίγνωστο αυτό αεροσκάφος, το οποίο μεταφέρει τον εκάστοτε Αμερικανό πρόεδρο αλλά και τη συνοδεία του στα επίσημα ταξίδια του τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, θεωρείται πέραν του πιο ασφαλούς αεροσκάφους, και το πιο αναγνωρίσιμο διεθνώς.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των ξένων μέσων ενημέρωσης, ο Αμερικανός πρόεδρος αποφάσισε μετά τις μικρές αλλαγές που έκανε στον Λευκό Οίκο να αλλάξει και ορισμένα πράγματα στο Air Force One, ξεκινώντας από το χρώμα, το οποίο θέλει να το κάνει πιο «αμερικανικό».

Σημειώνεται πως το μπλε χρώμα του αμερικανικού αεροσκάφους, είχε διαλέξει στο παρελθόν η πρώην Αμερικανίδα πρώτη κυρία, Τζάκι Κένεντι.

Σύμφωνα με πηγές, στον Τραμπ, φαίνεται να μην ταιριάζει το νυν χρώμα του αεροσκάφους και να επιθυμεί τη μετατροπή των χρωμάτων του στα χρώματα της αμερικανικής σημαίας, δηλαδή μπλε, άσπρο και κόκκινο.

Η αλλαγή, ωστόσο, θα μπορούσε να προκαλέσει τριβές με την Πολεμική Αεροπορία, καθώς όπως επισημαίνουν η εικόνα του Air Force One είναι «γνωστή σε όλο τον κόσμο».

Τέλος, σύμφωνα πάντα και με τις ίδιες πηγές, στα σχέδια του Αμερικανού προέδρου είναι και η αλλαγή του κρεβατιού με ένα μεγαλύτερο.

Loading