Κίνα: «Συγγνώμη» από εταιρία για βίντεο που προσβάλλει εθνικό ήρωα

Να ζητήσει συγγνώμη για ένα αμφιλεγόμενο βίντεο κλιπ παρωδία κλήθηκε από δικαστήριο μία εταιρία παραγωγής βίντεο, με το σκεπτικό ότι προσβάλλει το πρόσωπο του γνωστού επαναστάτη Γιε Τινγκ και πλήγωσε τα συναισθήματα των απογόνων του.

propoli

Το δικαστήριο ζήτησε επίσης από την Xi’an Momo Tech Company, η οποία φιλοξενεί το κανάλι video streaming με κόμικς «Baozoumanhua» (οργισμένα κόμικς), να πληρώσει ποσό ύψους 100.000 γιουάν (14.526 δολάρια) ως αποζημίωση στην οικογένεια του Γιε.

Το δικαστήριο έκρινε ενόχους τους υπεύθυνους της εταιρίας για το βίντεο που προβλήθηκε, στο οποίο το διάσημο ποίημα του Γιε είχε αλλοιωθεί για να γελοιοποιήσουν τις «ανώδυνες εκτρώσεις». Στην αρχή το συγκεκριμένο βίντεο έγινε viral σε όλα τα διαδικτυακά μέσα, μετά όμως την κατακραυγή και τις καταγγελίες που προκάλεσε, αποσύρθηκε.

Ο Γιε, ένας μάρτυρας της επανάστασης τον οποίο ο κινεζικός λάος κρατά στη μνήμη του ως ανυποχώρητο ήρωα που αρνήθηκε να υποκύψει στους εχθρούς του κατά τον εμφύλιο πόλεμο ταπεινώθηκε και η φήμη του αμαυρώθηκε, έκρινε το δικαστήριο επικαλούμενο έναν νόμο για την προστασία της φήμης και της τιμής των ηρώων.

Μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας η Xi’an Momo δημοσίευσε μια ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της στην οποία λέει ότι ειλικρινά λυπάται για το βίντεο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading