Ταινίες πρώτης προβολής: Βρετανικό φλέγμα και αριστουργηματικός Κουροσάβα

Με την πολυαναμενόμενη μεταφορά της αγαπημένης τηλεοπτικής σειράς, «Ο Πύργος του Downton» στη μεγάλη οθόνη, ανοίγει απόψε η κινηματογραφική εβδομάδα. Ωστόσο, η ταινία του επταήμερου είναι σίγουρα η επανέκδοση του αριστουργηματικού και συγκλονιστικού δράματος «Ο Καταδικασμένος» του μέγα Ακίρα Κουροσάβα. Επίσης, ενδιαφέρον έχουν οι επανεκδόσεις «Η Νύφη Φορούσε Μαύρα», του Φρανσουά Τριφό, «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές» του Σίντνεϊ Λούμετ, αλλά και το ιστορικό ντοκιμαντέρ «Αττίλας 1974 – Ο Βιασμός της Κύπρου» του Μιχάλη Κακογιάννη.

propoli

«Ο Πύργος του Downton»

(«Downton Abbey») Κοινωνική δράμα εποχής, βρετανικής παραγωγής του 2019, σε σκηνοθεσία Μάικλ Ένγκλερ, με τους Χιου Μπόνβιλ, Τζιμ Κάρτερ, Μισέλ Ντόκερι, Ελίζαμπεθ ΜακΓκάβερν, Ιμέλντα Στόντον, Μάγκι Σμιθ κα.

Ταινία με υπέροχα σκηνικά και κοστούμια, δουλεμένη σε κάθε λεπτομέρεια, υποκριτική στο ύψος της βρετανικής παράδοσης, άψογη αναπαράσταση εποχής, καλογραμμένο σενάριο, σφιχτοδεμένοι ρυθμοί, τεχνική αρτιότητα, φλεγματικό χιούμορ, αλλά χωρίς να δίνει αυτό το κάτι παραπάνω από την πετυχημένη τηλεοπτική σειρά, που ολοκληρώθηκε πριν τέσσερα χρόνια, διήρκεσε έξι σεζόν και σάρωσε σε βραβεία και διακρίσεις.

Σίγουρα μια ταινία που θα ικανοποιήσει απόλυτα τους θιασώτες της βρετανικής σχολής, που είναι εξπέρ σε αυτό το είδος και δεν θα αφήσει αδιάφορους όσους θέλουν να περάσουν καλά δυο ώρες.

 

 (Φωτογραφία από την ταινία «Ο Πύργος του Downton»)

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading