Τα βασιλικά «κόκκινα» Χριστούγεννα της Ευρώπης

Είναι το χρώμα των Χριστουγέννων και το προτιμούν επίσης πριγκίπισσες και βασίλισσες, οι οποίες το επιλέγουν σε όλες τις παραλλαγές του, αλλά και σε total look. Από την Κέιτ Μίντλετον έως τη Μέγκαν Μαρκλ, από τη Λετίσια Ορτίζ έως τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ τα μέλη των βασιλικών οικογενειών το αγαπούν.

propoli

Μεταξύ των πιο πιστών οπαδών του είναι Κέιτ Μίντλετον. Η Δούκισσα του Κέμπριτζ, γνωστή για το άψογο βρετανικό της στυλ, έχει αρκετά κόκκινα κομμάτια στην ντουλάπα της. Ένα κοστούμι Luisa Spagnoli που φόρεσε πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της βασιλικής περιοδείας στην Αυστραλία το 2014, και το προτίμησε αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια ή το «Elodie» μάλλινο μίνι φόρεμα με μανίκια καμπάνα ιδανικό για ένα κλασικό δείπνο στο σπίτι. Αντίθετα η κουνιάδα της Μέγκαν Μαρκλ έχει εμφανιστεί μόνο μια φορά από τότε που παντρεύτηκε με τον πρίγκιπα Χάρι, με ένα μίντι κόκκινο φόρεμα Self Portrait. Περισσότερο φαίνεται να το συμπαθεί η βασίλισσα Ελισάβετ Β’, που αγαπά το κλασικό έντονο κόκκινο, αλλά και τις πιο σκούρες αποχρώσεις όπως το μπορντό.

Σε έναν άλλο βασιλικό οίκο, της Ισπανίας το κόκκινο είναι το αγαπημένο χρώμα της βασίλισσας Λετίθια Ορτίθ η οποία στις αρχές Δεκεμβρίου το επέλεξε για την 40η επέτειο του Ισπανικού Συντάγματος, σύμφωνα με το iodonna.it

Η βασίλισσα της Ισπανίας έχει όλες τις εκδοχές και αποχρώσεις του κόκκινου, σε κοστούμια, κοκτέιλ φορέματα, παλτό πάντα συνδυασμένα με τα κατάλληλα αξεσουάρ. Κόκκινο της Βουργουνδίας, ένα χρώμα minimal και κομψό ταυτόχρονα. Με το σωστό παπούτσι, τσάντα σε παραλλαγή του κόκκινου και ένα κραγιόν που ταιριάζει με την εμφάνιση, η Λετίθια είναι πάντα μεγαλοπρεπής χωρίς να φορά τιάρα.

Η πριγκίπισσα Σοφία της Σουηδίας για να αισθάνεται πιο ζεστά τον παγωμένο χειμώνα στη Σουηδία φορά κόκκινο από πάνω ως κάτω. Η 34χρονη σύζυγος του πρίγκιπα Κάρολου – Φιλίππου στα γενέθλια της πεθεράς της, βασίλισσας Σίλβια φόρεσε ένα στενό κόκκινο φόρεμα με σκίσιμο πίσω, ψηλοτάκουνα παπούτσια και κόκκινα σκουλαρίκια και όπως πάντα δεν πέρασε απαρατήρητη.

Η βασίλισσα της Ολλανδίας Μάξιμα και η βασίλισσα Ματθίλδη του Βελγίου το φορούν χωρίς φόβο

Η βασίλισσα της Ολλανδίας δεν φοβάται τις υπερβολές. Η βασίλισσα Μάξιμα λατρεύει τα χρώματα, κυρίως εκείνα τα φωτεινά, τα οποία συχνά συνδυάζει με κοσμήματα με πέτρες ίδιου χρώματος, όπως τα ρουμπίνια και με το κατάλληλο μακιγιάζ.

Η Ματθίλδη του Βελγίου επιλέγει κόκκινο χρώμα με μέτρο, συχνά συνδυασμένο με λιγότερο εκτυφλωτικές αποχρώσεις. Μερικές φορές όμως κάνει εξαιρέσεις, όπως τον περασμένο Νοέμβριο στη διάρκεια επίσκεψης στο Παρίσι που φορούσε πορτοκαλο-κόκκινο φόρεμα και καπέλο. Ακόμη και το κραγιόν ήταν στο ίδιο χρώμα, ενώ παπούτσια και τσάντα ήταν μπεζ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading