Η αφηρημένη τέχνη αφορά περισσότερο στην έκφραση συναισθημάτων, παρά στην απεικόνιση του κόσμου γύρω μας, σύμφωνα με τον σπουδαίο Αμερικανό ζωγράφο Jackson Pollock. Ακριβώς αυτή τη διαπίστωση επιβεβαιώνουν τα έργα της εικαστικού Angakis, που δίνει το δικό της ιδιαίτερο στίγμα στη σύγχρονη δημιουργία της αφηρημένης τέχνης, ανατρέποντας όχι μόνο τη σαφήνεια των μορφών, αλλά και το χρώμα.
Η έκθεση έργων της Angakis με τίτλο «I’ll be your mirror» παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τις 13 Μαρτίου έως τις 9 Απριλίου 2025, με ελεύθερη είσοδο. Μια σειρά από ασπρόμαυρες ζωγραφικές δημιουργίες, που ανατρέπουν όλους τους συμβατικούς κώδικες της εικαστικής τέχνης, επιχειρούν να εξευμενίσουν, μέσα από την τεχνική της αφαίρεσης, την κοινωνική σύγχυση της εποχής που καθημερινά γίνεται όλο και εντονότερη.
Ο καμβάς της εικαστικού Angakis καλεί το κοινό σε μια συνεχή διαπραγμάτευση, που γίνεται δυνατή μέσα από την περιρρέουσα αμφισημία της ζωγραφικής της. Η ασπρόμαυρη παλέτα της αφήνεται ανοιχτή σε συμβολισμούς, σε μια διαρκή αναμονή ανάμεσα στο κενό, την ανεκπλήρωτη μορφή και το ανύπαρκτο χρώμα, όπως ακριβώς σε αναμονή βρίσκεται και η σύγχρονη κοινωνική καθημερινότητα.
Διάρκεια έκθεσης: 13/03/25 – 9/04/2025
Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα με Κυριακή 18:00-22:00
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ