Άκης Πετρετζίκης: Γλυκό του κουταλιού αχλάδι με μπαχαρικά

Άκης Πετρετζίκης: Γλυκό του κουταλιού αχλάδι με μπαχαρικά

Καταπληκτική συνταγή για γλυκό κουταλιού αχλάδι με μπαχαρικά από τον Άκη Πετρετζίκη. Φτιάξτε το πιο νόστιμο γλυκό του κουταλιού με αχλάδι.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε, είναι:

1,2 κιλά αχλάδια

800 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

100 ml κρέμα βαλσάμικο

100 γρ. μέλι

200 γρ. πηκτίνη

1 στικ κανέλα

2 αστεροειδείς γλυκάνισους

1/2 κ.γ. πιπέρι , φρεσκοτριμμένο

1/2 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ)

Ας μαγειρέψουμε…

  • Ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια, αφαιρούμε τα κοτσάνια, τα κουκούτσια, τα κόβουμε στα δύο και κάθε κομμάτι στα 6.
    – Σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε την κρέμα βαλσάμικο και το μέλι να βράσουν μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα από την αρχική.
    – Σε ένα μπολ βάζουμε τα κομμάτια από τα αχλάδια, τη ζάχαρη, τα μπαχάρια και το μείγμα από την κρέμα βαλσάμικο και το μέλι.
    – Καλύπτουμε με μια λαδόκολλα και το αφήνουμε στο ψυγείο για ένα ολόκληρο βράδυ.
    – Την επόμενη μέρα βάζουμε το μείγμα σε μια ανοξείδωτη κατσαρόλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 με 2 λεπτά.
    – Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το καλύπτουμε με μια λαδόκολλα. Το αφήνουμε και πάλι για ένα ολόκληρο βράδυ στο ψυγείο.
    – Την επόμενη μέρα περνάμε το μείγμα από ένα λεπτό κόσκινο κάτω από το οποίο έχουμε βάλει ένα μπολ για να κρατήσουμε το σιρόπι.
    – Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το σιρόπι, το βράζουμε σε δυνατή φωτιά και ξαφρίζουμε όποτε χρειαστεί.
    – Αν έχουμε θερμόμετρο θα δούμε ότι όταν η θερμοκρασία στο σιρόπι φτάσει τους 105ο C το σιρόπι θα έχει πήξει αρκετά. Αν δεν έχουμε θερμόμετρο απλά αφήνουμε 1 με 2 λεπτά να βράσει και θα έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα.
    – Προσθέτουμε στο σιρόπι τα κομμάτια αχλαδιού, την πηκτίνη μήλου και βράζουμε το μείγμα σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά. Ξαφρίζουμε όποτε χρειάζεται και ανακατεύουμε προσεκτικά.
    – Βάζουμε το γλυκό κουταλιού σε βάζα και σφραγίζουμε καλά.

Δείτε επίσης: Άκης Πετρετζίκης: Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι

Loading