Άννα Βερούλη: «Δεν σεβάστηκαν το πρόβλημα υγείας της μάνας μου» (vid)

Ποιο είναι το παράπονο της Άννας Βερουλή.

Η σπουδαία πρωταθλήτρια στο ακόντιο Άννα Βερούλη ήταν καλεσμένη στο πλατό της εκπομπής Στούντιο 4 της ΕΡΤ όπου αποκάλυψε ότι αν κάτι της λείπει από τη ζωή αυτό είναι ένα Ολυμπιακό μετάλλιο ενώ ένα παράπονό της είναι ότι η Ελλάδα δεν εκμεταλλεύτηκε ποτέ τη δυναμική που είχαν τότε η ίδια και η Σοφία Σακοράφα.

propoli

Η Άννα Βερούλη εξομολογήθηκε πως όταν πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με τον αθλητισμό ήρθε αντιμέτωπη με ταμπού της εποχής. «Πήγαινα στο κατηχητικό και με κάλεσε η κατηχητικού μας στα 14 μου και μου είπε να εξομολογηθώ επειδή προπονούμουν με αγόρια και αν με άφηνε ο παπάς να ξαναπήγαινα».

Το παράπονο της


«Υπήρχαν πολλές άσχημες στιγμές αλλά ένα μετάλιο ή μια επίδοση μπορεί να τις εξαλείψει. Εκεί δικαιώνεσαι. Υπάρχουν όμως και στιγμές που δεν μπορείς να ξεχάσεις. Το 1989 είχε διαγνωστεί η μαμά μου με καρκίνο στην επιγλωττίδα και έπρεπε να φύγουμε στο εξωτερικό για εγχείρηση, όχι γιατί δεν σεβόμασταν τους γιατρούς μας εδώ απλά είχαν απεργία. Έτυχε να πέσουμε τότε σε εκείνη την συνθήκη. Απρίλιος ήταν που φύγαμε και εγώ πηγαινοερχόμουν. Έμενα τρεις μέρες στη Γερμανία και ερχόμουν για τρεις μέρες να κάνω προπόνηση» ανέφερε η Άννα Βερούλη.

«Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα βέβαια να μην μπορώ να λάβω μέρος ούτε στους πανελλήνιους αγώνες ούτε πουθενά. Δεν θα άφηνα την μαμά μου. Αυτό πήγε, νομίζω, μέχρι και τον Αύγουστο. Τότε είχαμε τους Βαλκανικούς αγώνες και ήμουν εκτός ομάδος. Δεν με έβαλαν στην ομάδα ενώ ήξεραν ότι είχα σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα. Ήμουν παγκόσμια πρωταθλήτρια και πάω στην ομοσπονδία όπου πραγματικά με έπιασαν τα κλάματα» είπε και πρόσθεσε: «Λέω, δώστε μου την ευκαιρία να αγωνιστώ! Μην τα πολυλογώ όμως… Την παραμονή του αγώνα τηλεφωνώ στην αδελφή μου και μου είπε ευχάριστα λόγια για την μαμά μου. Ήταν τέτοια η χαρά μου που την επόμενη ημέρα κερδίζω και κάνω την δεύτερη επίδοση στον κόσμο. Ε, μην έρχεσαι να μου δώσεις συγχαρητήρια για το μετάλιο εσύ που με έκοψες επειδή δεν έλαβα μέρος στους πανελλήνιους αγώνες και ήξερες για ποιο λόγο. Αυτό λοιπόν με είχε πειράξει πάρα πολύ και είναι η μόνη πίκρα που κουβαλάω. Το ότι δεν σεβάστηκαν το πρόβλημα υγείας της μάνας μου και τον λόγο που εγώ δεν έλαβα μέρος στους αγώνες».

Δείτε επίσηςΜίνα Αδαμάκη: Οι απολαυστικές στιγμές στις Τρεις Χάριτες και το «αντίο» του MEGA

Loading