Ο καταξιωμένος κινηματογραφιστής Εντ Λάχμαν (Ed Lachman) απέσπασε το κορυφαίο βραβείο στην 39η τελετή απονομής των βραβείων της Αμερικανικής Ένωσης Κινηματογραφιστών (American Society of Cinematographers Awards) για την ταινία «Maria».
Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Beverly Hilton του Λος Άντζελες με οικοδεσπότη τον Εντ Χελμς (Ed Helms).
Αυτή η διάκριση αποτελεί το πρώτο μεγάλο βραβείο για την παραγωγή του Netflix, στην οποία πρωταγωνιστεί η Αντζελίνα Τζολί (Angelina Jolie) στον εμβληματικό ρόλο της Μαρίας Κάλλας, ενώ η αντίστροφη μέτρηση για την 97η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ έχει ήδη ξεκινήσει.
Ο Λάχμαν με το φιλμ θα διεκδικήσει επίσης το Όσκαρ Καλύτερης Φωτογραφίας μαζί με τους Λολ Κρόλεϊ (Lol Crawley) για το «The Brutalist», Γκρεγκ Φρέιζερ (Greig Fraser) για το «Dune: Part Two», Πολ Γκιγιόμ (Paul Guilhaume) για το «Emilia Pérez» και Τζάριν Μπλάσκι (Jarin Blaschke) για το «Nosferatu».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ