Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ προτιμά την Άστον Βίλα, καταρρίπτοντας τις προσδοκίες και τις παραδόσεις. Για τα περισσότερα παιδιά -ιδιαίτερα τα αγόρια- παγκοσμίως, έρχεται μια στιγμή που πρέπει να αποφασίσουν ποια ομάδα θα υποστηρίξουν. Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, αν και μέλος της βασιλικής οικογένειας, δεν διαφέρει από τα υπόλοιπα παιδιά στο ζήτημα αυτό. Οι παράγοντες που επηρεάζουν αυτή την επιλογή ποικίλλουν: οι προτιμήσεις της οικογένειας, η πόλη που μεγαλώνουμε, οι φίλοι μας στο σχολείο, καθώς και η επιτυχία μιας ομάδας την περίοδο που καλούμαστε να πάρουμε την απόφαση. Ωστόσο, ο πρίγκιπας της Ουαλίας αποφάσισε να ακολουθήσει έναν διαφορετικό δρόμο και να κολυμπήσει κόντρα στο ρεύμα.
Εδώ και περίπου δύο χρόνια, η αγάπη του Γουίλιαμ για την Άστον Βίλα έχει γίνει ευρέως γνωστή. Η περασμένη σεζόν τον κατέγραψε να πανηγυρίζει έντονα στις εξέδρες του Βίλα Παρκ κατά την πρόκριση της ομάδας του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μάλιστα, φέτος, δεν έχει χάσει κανέναν αγώνα των Χωριάτων στη διασυλλογική διοργάνωση, με την ομάδα να προχωρά στους 8.
Ο λόγος πίσω από την επιλογή του να υποστηρίξει την Άστον Βίλα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Πρόσφατα, τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν μια συνέντευξή του στο BBC από το 2015, όπου εξηγούσε την επιλογή του να γίνει Χωριάτης. Αναφερόμενος στην απόφασή του, δήλωσε ότι ήθελε να ξεφύγει από τις κοινές επιλογές των φίλων του, οι περισσότεροι εκ των οποίων υποστήριζαν την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή την Τσέλσι. Η Άστον Βίλα είχε κερδίσει το Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1982, τη χρονιά που γεννήθηκε, γεγονός που τον έκανε να νιώθει σύνδεση με την ομάδα.
Παρ’ όλα αυτά, παραδέχθηκε ότι το να είσαι υποστηρικτής της Βίλα δεν ήταν εύκολο, ειδικά στα νιάτα του. “Αναλογιζόμενος το παρελθόν, ίσως η σκέψη μου να μην ήταν η καλύτερη, καθώς η επιλογή μου να υποστηρίξω μια ομάδα που βρισκόταν στη μέση της βαθμολογίας μου προκάλεσε περισσότερες απογοητεύσεις,” σημείωσε. Πρόσφατα, μίλησε στη The Sun σχετικά με τη σχέση του με τα παιδιά του και την ποδοσφαιρική τους προτίμηση. Ενώ όλα τους φορούν φανέλα της Άστον Βίλα, ξεκαθάρισε ότι δεν τους πιέζει να την υποστηρίξουν.
Επιπλέον, αποκάλυψε ότι έχει τα δικά του γούρια, όπως όλοι μας, όταν η ομάδα του δεν αποδίδει καλά: “Όταν παρακολουθούμε αγώνα με τα παιδιά και τα πράγματα δεν πάνε καλά, αλλάζω τις θέσεις που κάθονται, μήπως και αλλάξει η τύχη μας.”
Πηγή περιεχομένου: in.gr