Χρήστος Νικολόπουλος: «Όταν ο Στέλιος Καζαντζίδης αποφάσισε να ξανατραγουδήσει, του έδωσα το “Υπάρχω”» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Χρήστος Νικολόπουλος μίλησε στο «MEGA Καλημέρα» και στον Θανάση Πάτρα για τον «δάσκαλο» Μανώλη Χιώτη, τους τραγουδιστές του σήμερα και για όσα μετάνιωσε που δεν είπε στον Καζαντζίδη.

Ο συνθέτης, τραγουδιστής και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού μίλησε για τις δουλειές που έχει κάνει αλλά και για την πρώτη του επαφή με τη μουσική.

propoli

«Έχω δουλέψει σαν κουρέας, ως αγρότης, ως λευκοσιδηρουργός και μάστορας σε ποδήλατα. Είχα πάει για 2- 3 χρόνια σε μία σχολή ηλεκτρολόγων- μηχανολόγων, πιάνουν τα χέρια μου, είμαι της μαστοριάς. Από τότε που άρχισα να νιώθω άνθρωπος, αγαπούσα τη μουσική. Ο αδερφός μου ήταν γλεντζές. Έπαιζε ακορντεόν και μετά μπουζούκι, έτσι το ξεκίνησα. Πήγα σε μία σχολή για 5 μήνες και έκανα θεωρία μουσικής. Είχα γίνει εξπέρ», είπε αρχικά ο Χρήστος Νικολόπουλος.

Ο Χρήστος Νικολόπουλος αναφέρθηκε στον Μανώλη Χιώτη.

«Ήταν ο πιο μεγάλος δάσκαλος για τους «μπουζουξήδες». Μετέτρεψε το μπουζούκι από τρίχορδο σε τετράχορδο, έγραφε τραγούδια μέσα στην κατοχή. Όλοι οι «μπουζουξήδες» πάτησαν «πάνω» του, το ίδιο και εγώ. Ήταν πραγματικός μάγκας. Είχα τσακωθεί με τον αδερφό του και πήρε το μέρος μου επειδή είχα δίκιο. Μου είχε χαρίσει ένα «κρεμαστάρι» για το μπουζούκι. Το έχω ακόμα και το χρησιμοποιώ», αποκάλυψε ο συνθέτης.

Για την σύζυγό του και για την αγάπη του για το τραγούδι τόνισε πως, «υπήρχαν τραγούδια που δεν τα πίστεψα και δεν ήταν να μπουν σε δίσκο μου. Είμαι λίγο μοναχικός όταν συνθέτω. Ο πρώτος κριτής μου είναι η γυναίκα μου. Για να μελοποιήσω, έχω ένα δωμάτιο που κλείνομαι μέσα και έρχεται η έμπνευση. Ως σύζυγος δεν ήμουν κάλος, γιατί είχα δοθεί ολοκληρωτικά στη δημιουργία μου. ήμουν φιλόδοξος, ονειροπόλος. Το αγαπημένο μου τραγούδι είναι «το πιο παράξενο τραγούδι», είναι μία μικρή βιογραφία για έμενα».

Και πρόσθεσε ο Χρήστος Νικολόπουλος σχετικά με τους άλλους τραγουδιστές: «Ο Πασχάλης Τερζής είναι αδερφικός μου φίλος, από τους πιο ξηγημένους ανθρώπους που έχω γνωρίσει. Ήταν γενναία η απόφαση της Χαρούλας Αλέξιου να αποχωρήσει από το τραγούδι, χρειαζόταν πολλή δύναμη. Η Νατάσα Θεοδωρίδου είναι εξαιρετική, ειδικά για το σήμερα είναι πολύ καλή. Ο Αντώνης Ρέμος είναι πολύ κάλος μου φίλος. Η Πάολα θα μπορούσε να διαπρέψει την εποχή τη δική μας. Ο Στέλιος Ρόκκος ασχολείται με την ροκ μουσική, άλλα η χροιά του μπορεί να υποστηρίξει λαϊκά τραγούδια. Οι τραπερς μεταφέρουν πολλές φορές μηνύματα, άλλα τα τραγούδια τους έχουν υβριστικό περιεχόμενο».

«Μετά από πολύχρονη απουσία του, όταν ο Στέλιος Καζαντζίδης αποφάσισε να ξανατραγουδήσει, του έδωσα το «Υπάρχω». Ήταν πιο μοντέρνο για την εποχή. Η Μελίνα Ασλανίδου είναι πολύ καλή τραγουδίστρια και πολύ καλή παρουσιάστρια. Καταλαβαίνω την Αθήνα Καμπάκογλου, γιατί έχασε κάτι που είχε δημιουργήσει η ίδια. Δεν μπορώ να ξέρω ποιά είναι τα εσωτερικά θέματα της Αθήνας Καμπάκογλου και της ΕΡΤ», υπογράμμισε ο συνθέτης και τραγουδιστής.

Τέλος, ο Χρήστος Νικολόπουλος σημείωσε πως, «έχω αφιερώσει στη γυναίκα μου το «Αγάπησε με». Αποφεύγω να της το τραγουδάω γιατί βάζει τα κλάματα. Πριν φύγει από τη ζωή ο Στέλιος Καζαντζίδης ζήτησε να με δει, δεν πήγα και το μετανιώνω. Θα έλεγα στον Στέλιο Καζαντζίδη ότι τον αγαπώ όπως τον αγαπούσα».

Δείτε επίσης: Ανδρέας Μικρούτσικος: Είδα τη συνέντευξη μεγάλου τηλεοπτικού καλλιτέχνη, είναι όλα ψέματα

Loading