Χρήστος Βασιλόπουλος: Απαντά σε όσους τον κράζουν για την αγγελία για τζάμπα εργασία – «Δεν ζητάμε να έρθει με το ζόρι»

«Ούτε εγώ, αλλά ούτε και κανένας από την ομάδα σκηνοθεσίας και παραγωγής θα πληρωθεί» ξεκαθαρίζει ο ηθοποιός

Χαμό με μία ανάρτησή του για τζάμπα εργασία προκάλεσε στο Facebook ο Χρήστος Βασιλόπουλος. Απαντώντας στα σχόλια των διαδικτυακών του φίλων ο ηθοποιός ξεκαθάρισε «δεν ζητάμε να έρθει κανείς με το ζόρι» ενώ τόνισε πως ούτε ο ίδιος θα πληρωθεί.

Στη δημοσίευση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο ηθοποιός ζητά να δουλέψουν δωρεάν ηθοποιοί αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Ζητούνται σπουδαστές/ηθοποιοί ηλικίας 25-70, για βοήθεια σε γύρισμα η και συμμετοχή (είτε με ρόλο είτε με βοηθητικό ρόλο) σε νέο project, με λίγη ώρα γυρίσματα στην Αττική. Στείλτε τα βιογραφικά και τις φωτογραφίες σας μέχρι τις 24 Σεπτέμβρη. Δεν θα υπάρχει πληρωμή, όμως η παραγωγή θα κρατήσει όλα τα βιογραφικά των συμμετεχόντων για μελλοντική συνεργασία. Το συγκεκριμένο project είναι ένα τεράστιο project και οι ηθοποιοί που θα συμμετέχουν θα δουλέψουν άμεσα με τον σκηνοθέτη αλλά και τον πρωταγωνιστή (Χρήστος Βασιλόπουλος) αποκτώντας αρκετή εμπειρία».

Η ανάρτησή του προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με πολλούς να κατηγορούν τον ηθοποιό. Έτσι ο ίδιος σε ένα από τα σχόλια απάντησε:

«Να σας ενημερώσω εσάς που στάζει φαρμάκι το στόμα σας ότι ούτε εγώ, αλλά ούτε και κανένας από την ομάδα σκηνοθεσίας και παραγωγής θα πληρωθεί. Δεν υποχρεώνουμε κανέναν να λάβει μέρος και είμαστε ξεκάθαροι από την αρχή. Οπότε δεν καταλαβαίνω πού είναι η ντροπή και πού το λάθος. Ίσα ίσα, όσοι θα συμμετάσχουν στο γύρισμα, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν μια γνωριμία με τον σκηνοθέτη. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αναφέρω ότι ακόμα και σήμερα, όταν στέλνω τις ακροάσεις μου στους σκηνοθέτες, καταναλώνοντας χρόνο και χρήμα, δεν πληρώνομαι ούτε κι εγώ».

Σε δεύτερο σχόλιό του πρόσθεσε: «Για να ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα. Ξεκινάω από το γεγονός ότι ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΙ ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΙΓΟ ΩΡΟ ΓΥΡΙΣΜΑ».

«Δεύτερον, δεν ζητάμε να έρθει κανείς με το ζόρι. Τρίτον, η λέξη ολιγόωρα γυρίσματα σημαίνει ότι θα φέρουμε όσους σπουδαστές/ηθοποιούς χρειαστούμε στο γύρισμα, για μισή ώρα, το πολύ μια μισή! Δεν θα προσλάβουμε ηθοποιούς 8ωρο και δεκάωρο!Να ξεκαθαρίσω ότι είμαι από τους πρώτους ηθοποιούς που μιλώντας με άτομα του σωματείου Ελλήνων ηθοποιών, είπα και ήμουν ξεκάθαρος ότι ΚΑΝΕΙΣ ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΖΑΜΠΑ!ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΩΣ.Έχω την τύχη να έχω δουλέψει και να είμαι μέλος του σωματείου ηθοποιών της Αμερικής και ασπάζομαι τα δικαιώματα των συναδέλφων στο 100%.».

«Κανείς δεν πρέπει να δουλεύει τζάμπα ούτε να κάνει πρόβες τζάμπα, ούτε να δουλεύει τζάμπα σε κανονικό γύρισμα σειράς η στο θέατρο!!!! Εδώ λοιπόν μιλάμε για ένα μικρό γύρισμα τύπου, μιας ώρας μιάμιση, στην οποία ο ηθοποιός σπουδαστής θα έχει την ευκαιρία να δείξει τι μπορεί να κάνει στον σκηνοθέτη. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο όλη αυτή η ανθρωποφαγία. Δεν ανάρτησα αυτό το ποστ με σκοπό να εκμεταλλευτώ κανεναν, ίσα ίσα, πιστεύω ότι οποίος έρθει, θα δώσει μια ευκαιρία στον εαυτό του να εξελιχθεί. Λυπάμαι ειλικρινά που βλέπω σχόλια νεαρών συναδέλφων αλλά και πιο έμπειρων, γεμάτα χολή και αρνητισμό. Λυπάμαι για την κουλτούρα και την ανθρωποφαγία της Ελλάδας» σημείωσε.

«Πιστεύω ότι αν είχε αναρτήσει την συγκεκριμένα ανάρτηση κάποιος σκηνοθέτης η casting director ,θα τρέχανε όλοι αυτοί οι ψωνισμένοι ηθοποιοί που έκαναν μια καλοκαιρινή επιτυχία και λένε το μακρύ τους και το κοντό τους να αφήσουν βιογραφικό. Αν σας πω πόσες ώρες έχω δουλέψει τζάμπα και δουλεύω ακόμα τζάμπα σε αυτή τη δουλειά, θα κλάψετε. Δεν κάνουμε μια δουλειά γραφείου στην οποία έχεις εργοδότη. Όταν θα στείλω την ακρόαση μου στον τάδε η δίνα σκηνοθέτη, έχω βάλει και εγώ το χρόνο μου,ΤΖΑΜΠΑ! Κανεις όμως δεν μου εγγυάται ότι θα κλείσω τη δουλειά. Εγώ λοιπόν τι θα έπρεπε να λέω; αααααα όχι θα με πληρώσετε για τον χρόνο μου που ξόδεψα για την ακρόαση αλλιώς δεν την κάνω. Ξυπνήστε λοιπόν !ΞΥΠΝΗΣΤΕ !»

Δείτε επίσης: Δημήτρης The KRAH – Street Artist: Μας παρουσιάζει την μοναδική Urban-Art gallery στην Ελλάδα (pics & vid)