Διώξεις κατά του Μπράιαν Μόλκο για χαρακτηρισμούς κατά της Τζόρτζια Μελόνι

Διώξεις κατά του Μπράιαν Μόλκο για χαρακτηρισμούς κατά της Τζόρτζια Μελόνι

Ο τραγουδιστής και ιδρυτής του συγκροτήματος Placebo, Μπράιαν Μόλκο, είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της συκοφαντικής δυσφήμισης, επειδή αποκάλεσε την πρωθυπουργό της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, «φασίστρια και ρατσίστρια» κατά την εμφάνισή του σε Φεστιβάλ στο Τορίνο το 2023.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Stampa, το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ιταλίας επέτρεψε τώρα στους εισαγγελείς να προχωρήσουν με τις κατηγορίες για «περιφρόνηση των θεσμών».

Η δυσφήμιση της ιταλικής κυβέρνησης, του Κοινοβουλίου, των δικαστηρίων ή του στρατού επιφέρει πρόστιμο έως 5.000 ευρώ και απευθείας κλήτευση σε δίκη. Συνήθως υπάρχει πιθανότητα φυλάκισης τριών ετών, αλλά ο υπουργός Δικαιοσύνης Κάρλο Νόρντιο είπε ότι είναι πολύ απίθανο να καταδικαστεί ο Μόλκο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Guardian.

Loading

Play