Ελένη Μενεγάκη: «Με την Ρούλα Κορομηλά δεν είχαμε προσωπική επαφή, έχω χιλιάδες πράγματα να την ρωτήσω»

“Θα ήθελα και η ίδια να με ρωτήσει πράγματα. Πώς να νιώθουν δύο γυναίκες που πέρασαν από τον ίδιο χώρο, μεγάλωσαν, ωρίμασαν και γεύτηκαν τόσα πολλά;”

Η Ρούλα Κορομηλά και η Ελένη Μενεγάκη θα συναντηθούν τηλεοπτικά ξανά μετά από 27 χρόνια, την ερχόμενη Παρασκευή 25 Νοεμβρίου. Η Ρούλα και η Ελένη θα ξανακαθίσουν μαζί στον ίδιο καναπέ και το σίγουρο είναι ότι θα έχουν πάρα πολλά να πουν.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, η Ελένη Μενεγάκη είχε πολλά να πει γι’ αυτή την πολυαναμενόμενη συνάντηση.

«Σαν ψέμα μου φαίνεται. Μία φορά μόνο κατάφερα να δω και να συνομιλήσω με εκείνη που νομίζω ότι ήταν το πρώτο όνομα που είπαμε: παρουσιάστρια… Μιλάω για τη Ρούλα Κορομηλά. Ενώ και οι δύο ήμασταν πολλά χρόνια στην τηλεόραση μόνο μια φορά καταφέραμε να μιλήσουμε μαζί και είχε να κάνει με τα γενέθλια του Πρωινού Καφέ, μια εκπομπή που εκείνη ξεκίνησε και ανέδειξε. Ήταν η πρώτη μου χρονιά στον ΑΝΤ1. Από τότε την Ρούλα δεν την ξαναείδα.

Δεν είχαμε προσωπική επαφή, δεν είχαμε τηλέφωνο η μία της άλλης όλα αυτά τα χρόνια. Όταν μου είπαν αυτή τη φορά ότι θα βρεθούμε με τη Ρούλα, είπα απίστευτο. Είπα πώς θα βρεθούνε δύο γυναίκες που η καθεμία έχει κάνει τη διαδρομή της αλλά δεν έχουν βρεθεί ποτέ; Πώς θα νιώσουμε όταν καθίσουμε και οι δύο σε ένα καναπέ αλλά δεν έχουμε ξαναπεί άλλη κουβέντα;

Λίγο πριν ξεκινήσω την εκπομπή την πήρα τηλέφωνο, το σήκωσε και ξεκινήσαμε να μιλάμε λες και μιλάγαμε χρόνια. Την ώρα που την πήρα λέω τι θα σκέφτεται αυτή η γυναίκα… που δεν έχουμε μιλήσει τόσα χρόνια. Χαίρομαι πάρα πολύ που μου δίνεται η ευκαιρία να μιλήσω με τη Ρούλα. Έχω χιλιάδες πράγματα στο μυαλό μου να την ρωτήσω. Και να σας πω κάτι; Θα ήθελα και η ίδια να με ρωτήσει πράγματα. Πώς να νιώθουν δύο γυναίκες που πέρασαν από τον ίδιο χώρο, μεγάλωσαν, ωρίμασαν και γεύτηκαν τόσα πολλά;», αναρωτήθηκε η Ελένη Μενεγάκη.

Η προηγούμενη συνάντηση που είχαν η Ρούλα Κορομηλά και η Ελένη Μενεγάκη το 1995:

Για την τηλεοπτική συνάντησή τους το 1995, η Ελένη Μενεγάκη είπε: «Είναι σαν μαγική εικόνα. Τότε είχε γίνει χαμός, μιλούσε όλος ο κόσμος. Αυτή η εκπομπή είχε πάει και πέντε ώρες, δηλαδή είχα πάρει και από το παρακάτω. Εγώ δεν είχα καμία σχέση με αυτό, αυτό όλο ήταν Ρούλα. Εγώ απλά έτυχε να είμαι η παρουσιάστρια η επόμενη, που δεν ήμουν η πρώτη, πρώτα ήταν η Πόπη Χατζηδημητρίου, ήμουν εκείνη που την υποδέχθηκε. Αυτή η εκπομπή τότε έσκισε και συζητήθηκε, όχι γιατί εγώ μιλούσα με τη Ρούλα και η Ρούλα με εμένα, αλλά γιατί η Ρούλα είχε επιστρέψει εκεί απ’ όπου είχε φύγει.

Η Ρούλα ξεκίνησε στην ΕΡΤ, αλλά το ξεπέταγμά της έγινε στον ΑΝΤ1. Κατάφερε να κάνει αυτό που κανένας άλλος παρουσιαστής ή παρουσιάστρια δεν είχε κάνει μέχρι τότε. Αυτή την προσωπική σχέση με τον κόσμο. Αυτή η επετειακή εκπομπή που κάναμε τότε με το κάλεσμα της Ρούλας δεν ήταν “Η Ρούλα και η Ελένη”, η Ρούλα ήταν που γύρισε στον τόπο από τον οποίο είχε φύγει, τον ΑΝΤ1 και τον Πρωινό Καφέ. Ήταν αυτή η μία και μοναδική εμφάνιση που τότε η Ρούλα ήταν στο Mega κι εγώ ήμουν στον ΑΝΤ1».

Δείτε επίσης: Παναγιώτης Στάθης: «Δεν μπορούσε να το χωρέσει μυαλό μου, δεν το ήξερα»