ΑΠΕ - ΜΠΕ

Έλον Μασκ: Απέλυσε τους υπάλληλους καθαριότητας – Θα τους αντικαταστήσει με ρομπότ

Σε νέες απολύσεις προχώρησε ο Έλον Μάσκ, λίγο πριν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές. Αυτή τη φορά, την πόρτα της εξόδου είδαν υπάλληλοι καθαριότητας.

Συγκεκριμένα, οι απολυμένοι της εταιρίας του Twitter, καταγγέλλουν ότι εκδιώχθηκαν από το πόστο τους χωρίς καμία αποζημίωση. 

Τέσσερις από τους υπαλλήλους καθαριότητας, που βρέθηκαν στον δρόμο, μίλησαν στο BBC και δήλωσαν ότι ενημερώθηκαν από τον νέο ιδιοκτήτη πως «πλέον δεν είναι χρήσιμοι καθώς θα αντικατασταθούν από ρομπότ».

Το BBC μίλησε με καθαρίστριες που λένε ότι απολύθηκαν από το Twitter τη Δευτέρα. Η Aντριάνα Βιγιαρεάλ, η οποία εργάστηκε για το Twitter για τέσσερα χρόνια, είπε ότι τώρα ανησυχεί ότι δεν θα έχει αρκετά χρήματα για να ταΐσει την οικογένειά της τα Χριστούγεννα.

«Είναι λυπηρό και απογοητευτικό για τις οικογένειες και τα παιδιά μας», είπε. Οι καθαρίστριες εργάζονταν στο Twitter την περασμένη εβδομάδα μέχρι που τους είπαν ότι οι δουλειές τους απειλούνται. Η Όλγα Μιράντα, πρόεδρος του σωματείου καθαριστριών, είπε ότι οργάνωσαν απεργία τη Δευτέρα για να διαμαρτυρηθούν. Στη συνέχεια, έμαθαν ότι οι καθαρίστριες θα απολύονταν άμεσα.

Λίγο πριν τις γιορτές

«Το έκαναν τρεις εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα. Νομίζω ότι απολυθήκαμε επειδή είμαστε συνδικάτο», δήλωσε ο Χούλιο Αλβαράδο, ο οποίος καθάριζε το γραφείο του Μάσκ και ήταν καθαριστής εδώ και 10 χρόνια Twitter. Σημείωσε ότι το περιβάλλον ήταν πάντα φιλικό κατά τη διάρκεια της συνεργασίας του με την εταιρία. Αλλά καταγγέλλει ότι τα πράγματα άλλαξαν όταν ο Μασκ ανέλαβε το Twitter τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του στο BBC οι άνθρωποι δούλευαν χωρίς να ανησυχούν, ενώ τώρα επικρατεί φόβος από τότε που ο Μασκ εξαγόρασε την εταιρία. 

Κάποιος από την ομάδα του Μασκ, σημείωσε, ότι τον ενημέρωσε ότι η δουλειά του ήταν «παρωχημένη» καθώς, «ούτως ή άλλως, τα ρομπότ θα αντικαθιστούσαν τελικά τους ανθρώπους». Χωρίς τη δουλειά του ανησυχεί για την πληρωμή των λογαριασμών του, αφού στηρίζει οικονομικά και την οικογένειά του στο Μεξικό.

Οι καθαρίστριες λένε ότι δεν ξέρουν τι να κάνουν διότι υπάρχουν λίγες διαθέσιμες θέσεις καθαρισμού στο Σαν Φρανσίσκο αυτή τη στιγμή. Μια μικρή ομάδα καθαριστριών διαδήλωσε έξω από τα κεντρικά γραφεία του Twitter του Σαν Φρανσίσκο.

Δείτε επίσης: Εύα Καϊλή: Ερευνάται για σκάνδαλο διαφθοράς – Εκτός ΠΑΣΟΚ η ευρωβουλευτής

Loading