Επανέρχεται το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου στις 2 Ιουλίο για ένα μοναδικό ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο

Στις 2 Ιουλίου το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου καλεί μικρούς και μεγάλους σε μία συναρπαστική «Επιστροφή στο μέλλον».

Το πρόγραμμα του εικονικού ταξιδιού στον χωροχρόνο περιλαμβάνει τρεις προβολές για τους μικρούς/ές μας φίλους/ες, δύο προβολές που μας ταξιδεύουν στον κόσμο των δεινοσαύρων και οκτώ προβολές που εξετάζουν την μαγεία του σύμπαντος.

propoli

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλανητάρια σε παγκόσμιο επίπεδο και είναι έτοιμο να επαναλειτουργήσει τηρώντας όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφάλειας και προστασίας όπως αυτά ορίζονται από τις αρμόδιες κρατικές υγειονομικές αρχές, σε όλες τις δραστηριότητες και τα προγράμματά του.

Τα μέτρα ασφαλείας:

Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του Ιδρύματος Ευγενίδου και καθ’ όλη την διάρκεια της επίσκεψής σας. Kατά την προσέλευση των επισκεπτών πραγματοποιείται ανέπαφη θερμομέτρηση.

Οι επισκέπτες πρέπει να τηρούν την επιβαλλόμενη απόσταση 2 μέτρων ο ένας από τον άλλον και πρέπει να φροντίζουν την υγιεινή των χεριών τους. Υγρό αντισηπτικό χεριών διατίθεται στους χώρους του Ιδρύματος. Επιπροσθέτως είναι υποχρεωτική η δημιουργία κενού χώρου/κενής θέσης ανά δύο καθήμενους, κατά τρόπο ώστε η πληρότητα να μην υπερβαίνει το 50%. Καθώς και η επίδειξη κατά την είσοδο: [α] πιστοποιητικού εμβολιασμού ή [β] βεβαίωσης αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου για κορονοϊό COVID-19 με την μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με την λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός 72 ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα προβολής είτε ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού COVID-19 (rapid test) εντός 48 ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα προβολής είτε αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα προβολής. Η αρνητική διάγνωση του εργαστηριακού ελέγχου με την μέθοδο PCR και του ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου rapid test αποδεικνύονται με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης, ενώ διάγνωση με self-test αποδεικνύεται με την επίδειξη βεβαίωσης «COVID-19: Δήλωση αποτελέσματος self-test/Self test declaration» ηλεκτρονικά καταχωρισμένης ή χειρόγραφής: (https://self-testing.gov.gr/covid19-self-test-print.pdf ) ή [γ] πιστοποιητικού νόσησης που έχει ισχύ για χρονικό διάστημα από δύο έως εννέα μήνες μετά τη νόσηση, το οποίο εκδίδεται με την παρέλευση τριάντα ημερών από τον πρώτο θετικό έλεγχο.

Υποχρεωτική είναι η τοποθέτηση ατόμων που προσέρχονται μαζί στις δύο θέσεις καθήμενων μεταξύ των οποίων δεν μεσολαβεί κενός χώρος/κενή θέση, καθώς και η ταξιθεσία για την τοποθέτηση των θεατών στις θέσεις τους. Απαγορεύεται το διάλειμμα κατά την προβολή.

Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός εντός του χώρου προβολής του Νέο Ψηφιακου Πλανηταρίου: 139 άτομα.

Υποχρεωτική είναι η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Δείτε επίσης: MIRfestival 2021 έρχεται στην Αθήνα από 28/6 έως 4/7

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading