Επικό: Γερμανίδα δημοσιογράφος λασπώνεται για να δείξει ότι βοήθησε τους πλημμυροπαθείς – Η απόλυση και η… συγγνώμη (Vid)

Το RTL.de είχε δημοσιεύσει ένα άρθρο με τίτλο: «Καθαρισμός μετά την πλημμύρα: Η παρουσιάστρια του RTL δίνει ένα χέρι βοηθείας στο Μπαντ Μουστερέιφελ».

Για κακή τύχη της δημοσιογράφου ωστόσο, ένας θεατής δημοσίευσε στα social media ένα βίντεο που την δείχνει να λερώνει με λάσπη τα ρούχα της πριν από το ρεπορτάζ.

Σε απάντηση, το κανάλι δήλωσε: «Η προσέγγιση της δημοσιογράφου μας έρχεται σε αντίθεση με τις δημοσιογραφικές αρχές και τα δικά μας πρότυπα. Ως εκ τούτου, της δώσαμε άδεια άνευ αποδοχών από τη Δευτέρα, αμέσως μόλις μάθαμε γι’ αυτό».

Το βίντεο δείχνει την Όχλεν με ένα θαλασσί πουκάμισο, καπέλο και μπότες, να σκύβει, να παίρνει λάσπη και να λερώνει τα ρούχα της στο παρασκήνιο, ενώ περιβάλλεται από συντρίμμια σπιτιών που έχουν καταστραφεί από τις πλημμύρες. Στη συνέχεια, σκύβει για δεύτερη φορά, αυτή τη φορά γεμίζοντας με λάσπη το πρόσωπό της. Ο θεατής που τραβά το βίντεο ακούγεται να γελάει ότι η δημοσιογράφος γυρίζει προς την κάμερα μουτζουρωμένη με λάσπες στο πρόσωπο.

«Εδώ είναι η πολυάσχολη εργάτρια που σας παραμυθιάζει», γράφει ένας χρήστης στο Twitter σχολιάζοντας το ρεπορτάζ με το οποίο πήγε να κοροϊδέψει τους Γερμανούς.

Η Σουζάνα εργαζόταν από το 2008 στο γερμανικό δίκτυο RTL. Ήταν κεντρική παρουσιάστρια των ειδησεογραφικών μαγκαζίνο «Good Good Evening RTL», «Good Morning Germany» και «Point 12»


«Έκανα ένα σοβαρό λάθος»

«Τη Δευτέρα ήμουν σε περιοχή που είχε πλημμυρίσει για λογαριασμό της εκπομπής “Guten Morgen, Deutschland”. Έκανα ένα σοβαρό λάθος… Αφού είχα ήδη βοηθήσει μόνη μου τους πλημμυροπαθείς, ντρεπόμουν μπροστά στους άλλους εκείνο το πρωί να στέκομαι μπροστά στην κάμερα και να είμαι καθαρή από πάνω μέχρι κάτω. Στη συνέχεια, χωρίς να σκεφτώ δύο φορές, λέρωσα με λάσπη τα ρούχα μου. Ως δημοσιογράφος, αυτό δεν θα έπρεπε να μου είχε συμβεί ποτέ. Ως άτομο που νοιάζεται για τα δεινά όλων εκείνων που πλήττονται, μου συνέβη. Συγγνώμη.», απάντησε η δημοσιογράφος.

Υπενθυμίζουμε οτι ο αριθμός των θανάτων από τις φονικές πλημμύρες στη Γερμανία, αυξήθηκε σε τουλάχιστον 171, εκ των οποίων οι 123 έχουν επιβεβαιωθεί στην λοφώδη περιοχή Ahrweiler στη Ρηνανία-Παλατινάτο. Άλλα 764 άτομα τραυματίστηκαν και 155 άτομα εξακολουθούν να θεωρούνται αγνοούμενα.

Δείτε επίσης: Νέος έρωτας για την Δέσποινα Βανδή