Φήμες αναφέρουν ότι η HBO συζητά για μια ενδεχόμενη συμφωνία με το Netflix για την παραχώρηση σειρών

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ξένου ιστότοπου Deadline, η Warner Bros. Discovery εξετάζει μια σπάνια κίνηση προς την κατεύθυνση του Netflix, αξιολογώντας την προσφορά ορισμένων τίτλων από τη βιβλιοθήκη του HBO.

Αυτή η συμφωνία θα σήμαινε ότι σειρές του HBO θα προβάλλονταν για πρώτη φορά μετά από σχεδόν δέκα χρόνια σε μια ανταγωνιστική υπηρεσία SVOD στις Ηνωμένες Πολιτείες.

propoli

Σύμφωνα με το Deadline, ο πρώτος τίτλος που συζητείται για να περιληφθεί σε αυτήν την συμφωνία είναι η κωμωδία Insecure με πρωταγωνίστρια την Issa Rae. Η σειρά προβλήθηκε για πέντε σεζόν στο HBO και ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2021. Υπάρχουν επίσης πληροφορίες για άλλους τίτλους που συζητούνται, αλλά η συμφωνία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και εξακολουθεί να υπάρχει πιθανότητα να μην πραγματοποιηθεί.

Ο CEO της Warner Bros. Discovery, David Zaslav, έχει δείξει προθυμία για να εκμεταλλευτεί τη βιβλιοθήκη της εταιρείας και να προσφέρει άδειες χρήσης περιεχομένου για να ενισχύσει την οικονομική απόδοση της εταιρείας.

Προηγουμένως, η Warner Bros. Discovery είχε ήδη προχωρήσει σε διανομή τίτλων όπως το Westworld σε δωρεάν πλατφόρμες ροής όπως το Roku και το Tubi.

Αυτή η κίνηση θα αποτελούσε σημαντική αλλαγή στη στρατηγική του HBO, καθώς για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια σειρές του θα προβληθούν σε μια ανταγωνιστική SVOD υπηρεσία. Η συμφωνία αυτή μπορεί να προκαλέσει έκπληξη στον κλάδο, αλλά υπάρχει επίσης η ελπίδα ότι θα προσφέρει επιπλέον έκθεση στις σειρές του HBO και θα φτάσει σε ένα νέο παγκόσμιο κοινό.

Τόσο η Netflix όσο και η HBO/Warner Bros. Discovery αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.

Δείτε επίσης: «Έπεσαν» Facebook και Instagram – Προβλήματα και στο WhatsApp

Loading