Γαλλία: Τανία το κίνημα των “Κίτρινων Γιλέκων”

Η ταινία διαδραματίζεται μέσα σε ένα νοσοκομείο όπου το εξαντλημένο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό δίνει μάχη για να αντιμετωπίσει την αυξημένη προσέλευση τραυματισμένων διαδηλωτών.

Ο τίτλος της γαλλικής αυτής ταινίας είναι “La Fracture” και παρουσιάζει ένα στιγμιότυπο κοινωνικών εντάσεων στη Γαλλία, κάτι εξαιρετικά επίκαιρο μετά την πανδημία του κορονοϊού, όπως δήλωσε σήμερα η σκηνοθέτης της στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών.

Η ταινία επικεντρώνεται σε χαρακτήρες από διάφορους κοινωνικούς και επαγγελματικους χώρους--ανάμεσά τους ένας οδηγός φορτηγού και ένας παριζιάνος καρτουνίστας–που έρχονται σε σύγκρουση μέσα στο νοσοκομείο με φόντο τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις με τα “Κίτρινα Γιλέκα”.

Οι διαδηλώσεις, οι οποίες οδήγησαν το 2018 στη δημιουργία ενός κινήματος κατά του υψηλού κόστους διαβίωσης και σε ορισμένες περιπτώσεις είχαν βίαιη κατάληξη και συγκρούσεις με την αστυνομία, αμαύρωσαν την δεύτερη χρονιά της θητείας του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Σε ερώτηση για το τι θα έλεγε στον Γάλλο πρόεδρο η σκηνοθέτης είπε: “Θα του έλεγα να διπλασιάσει τον μισθό όλων των εργαζομένων του ιατρικού κλάδου“.

Δείτε επίσης: Πτήσεις εσωτερικού: Τι έγγραφα θα χρεαστείτε για μετακίνηση στα νησία

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com