Γερονικολού για Φιλιππίδη: «Καλή δικαιοσύνη»

Στο περιοδικό ΟΚ και τον Γιάννη Πουλόπουλο μίλησε η Κατερίνα Γερονικολού, η οποία μίλησε για το κίνημα #metoo και για τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Για το #metoo και για όσα είπε για τον εργασιακό εκφοβισμό που βίωσε όπως είπε από τον Γιώργο Κιμούλη ανέφερε: «Δεν μου ήταν εύκολο να συζητήσω αυτό το θέμα ανοικτά και να προειδοποιήσω τους συναδέλφους μου, γιατί υπήρχε η σκιά της δήθεν προσωπικής μου σχέσης με τον συγκεκριμένο άνθρωπο, κάτι που έβγαλαν τα περιοδικά χωρίς να με πάρει ποτέ κανένας τηλέφωνο για να διασταυρώσει τη φήμη.

propoli

Όταν ένιωσα ελεύθερη να πω τα πράγματα όπως έγιναν, αισθάνθηκα ότι έβγαλα σε κοινή θέα ένα κομμάτι του εαυτού μου, χωρίς να ξέρω ότι τελικά είχα ανάγκη να το κάνω. Το συνειδητοποίησα όταν ξεκίνησε η ιστορία με το MeToo, πρώτα με τη Σοφία Μπεκατώρου και μετά με τη Ζέτα Δούκα».

Για την συνεργασία της με τον Πέτρο Φιλιππίδη και για όσες κατηγορίες των βαραίνουν ανέφερε ότι: «Θα νιώσω πιο άνετα να μιλήσω για αυτό όταν θα υπάρξει οριστική δικαστική απόφαση. Ανεξάρτητα από το αν έχω συνεργαστεί με κάποιον, δεν μπορώ να τον κρίνω ολικά από το πώς έχει φερθεί αποκλειστικά σε μένα.

Έτσι κι αλλιώς, κάθε άνθρωπος μπορεί να συμπεριφέρεται υπέροχα στην οικογένειά του κι άλλους λίγους εκλεκτούς και για τους υπόλοιπους να είναι τύραννος. Ακόμα πιο γενικά, αυτές οι ζυμώσεις στον καλλιτεχνικό χώρο δεν είναι ευχάριστες.

Η εσωστρέφεια που επικρατούσε μέχρι σήμερα γίνεται τώρα εξωστρέφεια και ο πόνος γίνεται δημόσιος. Για μένα όμως το παιχνίδι δεν θα κριθεί από όσους αυτή τη στιγμή είναι στη φυλακή ή σπίτι τους χωρίς να εργάζονται επειδή περιθωριοποιήθηκαν μετά τις αποκαλύψεις.

Αν καταφέρουν οι νέοι επαγγελματίες που ξεκινάνε σήμερα με όνειρα να μην υποστούν bullying ή απρεπείς συμπεριφορές από συναδέλφους τους, τότε μόνο θα έχει κερδηθεί η παρτίδα».

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν είχε μπροστά της τον Πέτρο Φιλιππίδη τι θα του έλεγε, η κ. Γερονικολού απάντησε «Καλή δικαιοσύνη».

Δείτε επίσης: Η ταινία «Ένα αστέρι γεννιέται»: Ήταν μια από τις πιο επιτυχημένες δραματικές ταινίες για το 2018

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading