Η ομάδα του Dare.Dance.Digitalize διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά το φεστιβάλ dare Dance Festival (dDF) το Μάιο στην Αθήνα, στο Cinema Danaos.
Το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους videodance – dare Dance Festival, επανέρχεται δυναμικά για τρίτη χρονιά, μετά από τις δύο προηγούμενες χρονιές που καλλιτέχνες, κοινό και ΜΜΕ το αγκάλιασαν και το ανέδειξαν. Επιπλέον, ως εξέλιξη της σταθερής πορείας του φεστιβάλ, θα προβληθούν καλλιτεχνικά έργα σε συνεργασία με δύο σημαντικά φεστιβάλ χορού για κινηματογράφο από την Ευρώπη : Moovy Festival Köln (Γερμανία) και FuoriFormato Festival | Stories We Dance and Associazione Culturale Augenblick (Ιταλία).
Πραγματοποιείται το Σάββατο 25 Μαΐου στην Αθήνα ώρες 19.00-22.30, στο Cinema Δαναός (Λεωφόρος Κηφισίας 109, Πανόρμου), με ελεύθερη είσοδο. Την Κυριακή 26 Μαΐου πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του φεστιβάλ σεμινάρια-masterclasses στο Gazsymphony DanceStudio ώρες 18.00-22.30 (Αριστοφάνους 1, Ψυρρή-Μετρό Μοναστηράκι)
Οι στόχοι του dDF24
Ο κύριος στόχος του dare Dance Festival είναι να παρουσιάσει στο κοινό καλλιτεχνικά έργα που δίνουν χώρο σε: «Ένα νέο Βλέμμα, ένα νέο Σώμα που δημιουργεί μια ισχυρή αισθητική, βιωματική και σχεσιακή ματιά γύρω από ο,τιδήποτε μας περιβάλλει.»
Επιπλέον, στόχος του είναι να αναδείξει νέους καλλιτέχνες και κινηματογραφικά έργα χορού μικρού μήκους από την Ελλάδα και το εξωτερικό που αντανακλούν τη σύγχρονη εποχή.
Η αισθητική της ομάδας όπως και η μεθοδολογία της απορρέει από την ποιητική του χώρου και το ποιητικό σώμα. Ιδιαίτερη έμφαση δίνει στο δημόσιο αστικό χώρο και τη φύση και πως το σώμα τοποθετείται μέσα σε αυτούς τους εκ διαμέτρου αντίθετους τόπους. Επιμένει να δίνει χρόνο για να ακούσει τις ιστορίες που αφηγείται το σώμα και να τις αναδείξει.
Λίγα λόγια για τους διοργανωτές:
Η ομάδα του Dare.Dance.Digitalize βρίσκεται πίσω από τη διοργάνωση του φεστιβάλ. Το Dare.Dance.Digitalize έχει βραβευτεί για τη μεθοδολογία του και την προσφορά του στους νέους καλλιτέχνες σε Ελλάδα (2021) και Γερμανία (2022). Συνδυάζει την επιστήμη και την τέχνη. Φέρνει την τέχνη του χορού και την ψυχολογία πιο κοντά στην κοινωνία και πιο κοντά στην ψηφιακή τεχνολογία. Από το 2018, η ομάδα δημιουργεί ταινίες μικρού μήκους videodance με έντονο καλλιτεχνικό και κοινωνικό αντίκτυπο. Αποτελείται από τον Αντώνη Μπέρτο, διαθεματικό καλλιτέχνη, performer σωματικού θεάτρου-ψυχολόγο, την Άρτεμις Μανάκου performer σωματικού θεάτρου-κινησιολόγο και τον Βαγγέλη Παπαευαγγελίου κινηματογραφιστή-σκηνοθέτη. Ο Κυριάκος Καλογερίνης έχει επιμεληθεί και τη φετινή αφίσα του φεστιβάλ.