Η επαναστάτρια πριγκίπισσα Μάκο της Ιαπωνίας: Παντρεύεται «κοινό θνητό» και φεύγει για τις ΗΠΑ (pics)

Η ανιψιά του αυτοκράτορα Ναρουχίτο, πριγκίπισσα Μάκο σπάει το πρωτόκολλο και παντρεύεται, πριν το τέλος του έτους, τον αγαπημένο της… δικηγόρο Κέι Κομούρο, που ζει στη Νέα Υόρκη.

Η πριγκίπισσα Μάκο είναι κόρη του αδελφού του αυτοκράτορα και διαδόχου του θρόνου, πρίγκιπα Ακισίνο.

propoli

Με την απόφαση αυτή που πήρε, σύμφωνα με τους «Times», θα απαρνηθεί αυτόματα και τους βασιλικούς της τίτλους. Μάλιστα, η πριγκίπισσα Μάκο πήγε και ένα βήμα παραπέρα, καθώς θα αρνηθεί να λάβει ως γαμήλιο δώρο το ποσό των 1,36 εκατ. δολαρίων που είθισται να δίνει παραδοσιακά η κυβέρνηση στις πριγκίπισσες που παντρεύονται κοινό θνητό, αφού με τον γάμο τους χάνουν τον τίτλο τους και όσα προνόμια απορρέουν από αυτόν. 

Οι «Times» επίσης αναφέρουν ότι το ζευγάρι σκοπεύει να μετακομίσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ο Κομόρου σκοπεύει να εργαστεί σε ένα δικηγορικό γραφείο της Νέας Υόρκης εν αναμονή των αποτελεσμάτων των νομικών του εξετάσεων.

Το ζευγάρι συναντήθηκε το 2012 όταν φοιτούσαν στο Διεθνές Χριστιανικό Πανεπιστήμιο του Τόκιο. Ο μέλλων σύζυγος της πριγκίπισσας πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ είχε εργαστεί ως βοηθός σε νομική εταιρεία της ιαπωνικής πρωτεύουσας. 

«Πρώτα με τράβηξε το λαμπερό του χαμόγελο», είπε η Μάκο σύμφωνα με την Telegraph. Ο Κομούρο της έκανε πρόταση γάμου τον Δεκέμβριο του 2013 και η σχέση τους συνεχίστηκε εξ αποστάσεως λόγω σπουδών της Μάκο. 

Η εγγονή του τέως αυτοκράτορα Ακιχίτο αρραβωνιάστηκε τον αγαπημένο της το 2017 αλλά ενώ ο γάμος αναμενόταν να γίνει πριν δύο χρόνια, η τελετή αναβλήθηκε καθώς ξέσπασε οικονομικό σκάνδαλο με την μητέρα του Κομούρο και τον πρώην αρραβωνιαστικό της.

Ο γάμος τους ίσως θα αποτελέσει και την αφορμή να ξεκινήσει στην Ιαπωνία ο διάλογος για το δικαίωμα των γυναικών – μελών της αυτοκρατορικής οικογένειας- στον θρόνο.

Προς το παρόν, το πρωτόκολλο αποκλείει τις γυναίκες από αυτό το προνόμιο (να ανεβούν στον θρόνο δηλαδή) με αποτέλεσμα η αυτοκρατορική οικογένεια να συρρικνώνεται.

Η πριγκίπισσα Μάκο έχει ακόμα μια αδελφή, την πριγκίπισσα Κάκο και ένα αδελφό, τον πρίγκιπα Χισαχίτο, που είναι δεύτερος στην διαδοχή του θρόνου. Η αυτοκρατορική οικογένεια της Ιαπωνίας αποτελείται από 18 μέλη εκ των οποίων τα 13 είναι γυναίκες και έξι από αυτές δεν έχουν ακόμα παντρευτεί.

Ο αυτοκράτορας Ναρουχίτο και η σύζυγός του, αυτοκράτειρα Μασάκο, έχουν αποκτήσει μία κόρη, την πριγκίπισσα Άικο, η οποία, όμως, σύμφωνα με το πρωτόκολλο δεν θα διαδεχθεί τον πατέρα της στον θρόνο.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
 

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading