Η Jessica Chastain ακυρώνει το ντεμπούτο της στο West End

Η Jessica Chastain επιβεβαίωσε ότι δεν θα πρωταγωνιστήσει σε μια παραγωγή του West End του A Doll’s House

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός ανακοινώθηκε αρχικά για το έργο στις αρχές του 2020 προτού η πανδημία Covid-19 κλείσει τους κινηματογράφους σε όλο τον κόσμο.

Ο Chastain είπε: «Όταν κάθισα με τον λαμπρό Jamie Lloyd πριν από πέντε χρόνια για να συζητήσουμε μια πιθανή συνεργασία, ήμουν πάνω από το φεγγάρι όταν αποφασίσαμε για το A Doll’s House.

«Ήμασταν έτοιμοι να ξεκινήσουμε τις πρόβες στο Λονδίνο τον Απρίλιο του 2020, αλλά ελάχιστα γνωρίζαμε τι μας επιφύλασσε ο κόσμος (και μια πανδημία).

Και πρόσθεσε: “Όσο ήμουν σπίτι στη Νέα Υόρκη, το περπάτημα γύρω από την άδεια συνοικία των θεάτρων έκανε την καρδιά μου να πονέσει. Η Νέα Υόρκη είναι το σπίτι μου για πάνω από 20 χρόνια και είναι εξαιρετικά σημαντικό για μένα να φροντίζω αυτή την πόλη και να υποστηρίζω τους γείτονές μου καλλιτέχνες.

Ο Chastain είπε επίσης: «Ελπίζω στο μέλλον να δουλέψω στο West End, αλλά προς το παρόν ανυπομονώ να είμαι μαζί με όλους τους υπέροχους ανθρώπους της Νέας Υόρκης και την καλλιτεχνική μου κοινότητα στο Broadway».

Μετά την αρχική του ακύρωση, ανακοινώθηκε ότι η Chastain θα έπαιρνε το ρόλο της στο West End όταν τελικά άνοιξαν ξανά τα θέατρα.

Τον Μάιο του 2020, ο σκηνοθέτης του έργου Τζέιμι Λόιντ είπε: «Είμαι ενθουσιασμένος που η Τζέσικα Τσαστέιν θα ηγηθεί του A Doll’s House μόλις μπορέσουμε να επιστρέψουμε στο θέατρο».

Το A Doll’s House αρχικά υποτίθεται ότι θα γινόταν στο θέατρο Playhouse. Δεν έχουν ανακοινωθεί ημερομηνίες ή τόποι διεξαγωγής του Broadway.

Αν και πιο γνωστή για την κινηματογραφική της δουλειά σε ταινίες όπως το The Tree of Life, Zero Dark Thirty και Interstellar, η Chastain εμφανίστηκε στο παρελθόν στη σκηνή το 2012.

Ο Chastain πρωταγωνίστησε σε μια αναβίωση του The Heiress ως Catherine Sloper και έλαβε μικτές κριτικές.

Δείτε επίσης: Ο σκηνοθέτης του «Emancipation» λέει ότι η κυκλοφορία της ταινίας «είναι μεγαλύτερη» από το χαστούκι του Γουίλ Σμιθ στα Όσκαρ