Στο πρώτο βιβλίο του, ο γεννημένος στο Νεπάλ, σχεδιαστής μόδας με έδρα τη Νέα Υόρκη, Prabal Gurung έγραψε την αυτοβιογραφία του και την πλαισίωσε με πολλά στιγμιότυπα της καριέρας του: πίνακες διάθεσης, σκίτσα με σχέδια, φωτογραφίες από επιδείξεις μόδας και από τα παρασκήνια και με παρέλαση διασημοτήτων.
Τον πρόλογο στη μονογραφία με τίτλο «Prabal Gurung» έγραψε η ηθοποιός Σάρα Τζέσικα Πάρκερ. Στις σελίδες του περιλαμβάνεται συζήτηση του σχεδιαστή με τη Hanya Yanagihara, συντάκτρια του περιοδικού T:The New York Times Style Magazine.
«Όταν σκέφτομαι ότι ξεκίνησα τη δική μου ετικέτα, πριν από δέκα χρόνια, αισθάνομαι σαν να ήταν χθες. Αισθάνομαι επίσης ότι συνέβη σε κάποιον άλλο. Βλέποντας τη Μισέλ Ομπάμα να φορά φόρεμά μου μοιάζει λίγο σαν το ίδιο το βιβλίο: την πραγματοποίηση του ονείρου ενός μετανάστη» αναφέρει ο σχεδιαστής μόδας και πλέον συγγραφέας.
Σε άλλο σημείο τονίζει ότι είναι πολύ οργανωμένος, ότι τακτοποιεί το ψυγείο του και ξέρει που βρίσκονται όλα τα παλιά του σκίτσα, που είναι η συλλογή με τα κολάζ έμπνευσης.
«Στον κόσμο της μόδας, πρέπει να μάθεις να ζεις σε έναν βαθμό με το χάος. Οπότε αρχειοθετώ τα πάντα. Ωστόσο χρειάστηκα 1,5 χρόνο για συγκεντρώσω τα πάντα για το βιβλίο» εξηγεί.
«Πριν από δέκα χρόνια, ήμουν μάλλον ένας από τους λίγους σχεδιαστές που μιλούσαν για τις γυναίκες σε θέσεις εξουσίας, για την εκπροσώπηση… και οι άνθρωποι είπαν:«Ω, είσαι τρελός» όταν ήθελα να κάνω μεγέθη ρούχων χωρίς αποκλεισμούς. Σήμερα κάποιοι από εκείνους τους ανθρώπους προσπαθούν να μάθουν από εμάς … Αυτό είναι το είδος του επαναστάτη που θέλω να είμαι» επισημαίνει ο Prabal Gurung.
Ο σχεδιαστής μοιράζεται πολλές αναμνήσεις σε όλο το βιβλίο, εξηγώντας τα αγαπημένα και δημοφιλέστερα σχέδια του στους αναγνώστες, τις δημιουργίες που φόρεσαν οι Όπρα Γουίνφρεϊ, Κέιτ Μίντλετον, Κέιτ Πέρι κ.ά.
Ο Prabal Gurung μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής από το Νεπάλ το 1999 με την επιθυμία να σπουδάσει μόδα και να γίνει σχεδιαστής. Και παρά τις αντιξοότητες, το πέτυχε.
«Το 2009 αισθάνθηκα ότι ήταν η χρονιά να κάνω αυτό το άλμα … Παραιτήθηκα από τη δουλειά μου ως επικεφαλής σχεδιαστής στον Bill Blass, στον ιστορικό Αμερικανό μόδιστρο με την όμορφη και πλούσια κληρονομιά για να προχωρήσω μόνος μου. Έμεινα άνεργος, έκανα το διαμέρισμά μου ατελιέ και εκθεσιακό χώρο και μέχρι σήμερα δεν κοίταξα ποτέ πίσω» γράφει ο Prabal Gurung, ο οποίος έγινε ευρύτερα γνωστός το 2017 όταν συμπεριέλαβε μια σειρά από φεμινιστικά μηνύματα στα ρούχα του για την πασαρέλα τυπώνοντας φράσεις όπως «This is what a feminist looks like» (Έτσι μοιάζει μία φεμινίστρια), «Voices for Change» (Φωνές για Αλλαγή) στα T-shirt του.