«Interfaces» στη Στέγη: Το συνέδριο που φέρνει κοντά όλη τη δημιουργική Ευρώπη

«Interfaces» στη Στέγη: Το συνέδριο που φέρνει κοντά όλη τη δημιουργική Ευρώπη

Τετρακόσιοι καλλιτέχνες, μουσικοί και ερευνητές, 7 προγράμματα καλλιτεχνικής φιλοξενίας σε 4 χώρες, 7 φεστιβάλ, 180 παραστάσεις και συναυλίες, 10 συνέδρια, 120 residencies καλλιτεχνών, 4 soundwalks, 20 κύκλοι εργαστηρίων, 15 site-specific δράσεις, πάνω από 30 σχολεία στην Κύπρο, τη Γαλλία, τη Ελλάδα και τη Μεγάλη Βρετανία, 14 νέα έργα ρεπερτορίου για νέους μουσικούς, 28 νέες παραγωγές και αναθέσεις, είναι ο απολογισμός σε αριθμούς, του καινοτόμου διαθεματικού προγράμματος «Interfaces» της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

Από το 2016, στο πρόγραμμα «Interfaces», οκτώ χώρες ένωσαν τις δυνάμεις τους, με σκοπό να συνδέσουν το κοινό με σύγχρονα μουσικά ακούσματα, με τη μουσική της εποχής μας.

Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξή του, το «Interfaces» ολοκληρώνεται με ένα διεθνές συνέδριο που φέρνει κοντά όλη τη δημιουργική Ευρώπη. Το συνέδριο του «Interfaces», με τίτλο «Πολιτιστικές συνέργειες, δημιουργικότητα & καινοτομία», είναι μια διεθνής διήμερη εκδήλωση που διερευνά πώς θα μπορούσαν οι πολιτιστικές συνέργειες να συμβάλουν στην καινοτομία και τη δημιουργικότητα στο πεδίο του πολιτισμού.

Το συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση στις 5 και 6 Μαρτίου, με ελεύθερη είσοδο, θα εξετάσει ιδέες, προοπτικές και εργαλεία που αναπτύχθηκαν στη διάρκεια του τετραετούς, μεγάλης κλίμακας συνεργατικού πρότζεκτ «Interfaces», που υλοποιήθηκε σε συντονισμό της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση και με την υποστήριξη του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη», ενώ θα το συνδέσει και με άλλες πρωτοβουλίες, προγράμματα και συνεργασίες στην Ευρώπη και πέραν αυτής.

Καλλιτέχνες, επαγγελματίες του πολιτισμού και υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής κάθονται στο ίδιο τραπέζι, προκειμένου να συζητήσουν, να επανεξετάσουν και να επαναχρησιμοποιήσουν στρατηγικές για την ενίσχυση της ανάπτυξης κοινού ως μέσου βελτίωσης της πρόσβασης στα ευρωπαϊκά πολιτιστικά και δημιουργικά έργα. Σταθερός στόχος παραμένει η διεθνική κινητικότητα των καλλιτεχνών και η οικοδόμηση δεξιοτήτων μέσω καινοτόμων προσεγγίσεων.

Συνεργαζόμενοι φορείς: De Montfort University (Ηνωμένο Βασίλειο), European University Cyprus | EUC (Κύπρος), IRCAM (Γαλλία), ZKM | Zentrum für Kunst und Medientechnologie (Γερμανία), CREMAC (Ρουμανία), Q-O2 (Βέλγιο), Ictus (Βέλγιο), Klangforum Wien (Αυστρία). Τον συντονισμό του δικτύου «Interfaces» έχει η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση (Διαχείριση Έργου: Χρήστος Καρράς, Ντόρα Βουγιούκα).

Το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου: https://www.onassis.org/el/whats-on/interfaces-conference

©Πηγή: amna.gr

Loading

Play