Ισραήλ: Ιπτάμενο σούσι

Σούσι, παγωτό και μπίρα εξ ουρανού; Περίπου. Το Ισραήλ, μια από τις ηγετικές χώρες στην αγορά των drones, εισέρχεται στον χώρο της διανομής προϊόντων από αέρος, όχι μόνο τροφίμων αλλά σε ένα δεύτερο χρόνο και φαρμάκων

Στη διάρκεια μιας επίδειξης την περασμένη Δευτέρα, που πραγματοποιήθηκε σε μια παραλία του Τελ Αβίβ, 3 drones –τα 2 μεταφέροντας σούσι και το 3ο μπίρα– πέταξαν στον ισραηλινό ουρανό προτού προσθαλασσωθούν.

Η πτήση τους οργανώθηκε από την High Lander και την Cando, 2 ισραηλινές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο αυτόν, στο πλαίσιο ενός προγράμματος ύψους 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων με στόχο την προώθηση της ισραηλινής τεχνολογίας σε αυτό τον τομέα.

Η Ντανιέλα Παρτέμ, η οποία ηγείται της πρωτοβουλίας αυτής στην Ισραηλινή Αρχή Καινοτομίας, δήλωσε ότι στο μέλλον φαντάζεται “χιλιάδεςdrones να πετάνε ταυτόχρονα στις πολύβουες πόλεις, μεταφέροντας ιατροφαρμακευτικό υλικό, παρέχοντας υποστήριξη στις αποστολές της αστυνομίας και παραδίδοντας φαγητό σε πακέτο.

Ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική αγορά στο Ισραήλ, που να μην κυριαρχείται από μια εταιρεία“, είπε η ίδια.

Δείτε επίσης: Συρία: 9 θάνατοι από τα αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ (vid)

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr