Ιταλία: Καλλιτέχνης δρόμου «σβήνει» σβάστικες και αφήνει… κάπκεϊκς (pics & vid)

Αλλάζει γκράφιτι με σύμβολα μίσους σε γιγαντιαία λαχταριστά γλυκά… και όχι μόνο!

Όλα μέσα σε μια ημέρα εργασίας για τον ιταλό καλλιτέχνη δρόμου, ο οποίος μάχεται κατά του ρατσισμού μετατρέποντας τα σύμβολα μίσους, που εμφανίζονται σε γκραφίτι, σε εικόνες από λιχουδιές.

“Φροντίζω την πόλη μου αντικαθιστώντας σύμβολα μίσους με λαχταριστά εδέσματα”, λέει ο 39χρονος καλλιτέχνης, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Πιερπάολο Σπινάτσε και το καλλιτεχνικό του Τσίμπο (η ιταλική λέξη για το φαγητό).

Πρόσφατα, ένα ηλιόλουστο πρωινό ενημερώθηκε από τους 363.000 ακολούθους του στο Instagram ότι σε μια μικρή σήραγγα στα περίχωρα της Βερόνας υπήρχαν ζωγραφισμένες σβάστικες και ρατσιστικές ύβρεις.

Εκείνος έσπευσε εκεί, φορώντας το χαρακτηριστικό καπέλο του, έβγαλε από την τσάντα του τις μπογιές του και ρίχτηκε στη δουλειά, ενώ τα αυτοκίνητα περνούσαν από δίπλα του κορνάροντας.

Κάλυψε τα συνθήματα με ένα φωτεινό κομμάτι πίτσας μαργαρίτα και με μια σαλάτα καπρέζε, με μοτσαρέλα, ντομάτες και βασιλικό.

Έτσι μια σβάστικα μετατράπηκε σε μια τεράστια κόκκινη ντομάτα.

Καθώς δημιουργούσε το έργο στους τοίχους της σήρραγας, κάτι που χρειάστηκε περίπου 15 λεπτά για το κάθε κομμάτι του, οι οδηγοί περνούσαν από δίπλα του, χάζευαν και τον χαιρετούσαν.

Τα τελευταία χρόνια οργανώσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν προειδοποιήσει για τα αυξανόμενα κρούσματα ρατσισμού στη χώρα έπειτα από τα κύματα μετανάστευσης από την Αφρική.

Η φασιστική κουλτούρα και ο δικτάτορας Μπενίτο Μουσολίνι έχουν ακόμη έναν σκληρό πυρήνα οπαδών στην Ιταλία.

Και ο Τσίμπο έχει γίνει διάσημος στη Βερόνα, έχει όμως δημιουργήσει και εχθρούς: “Τσίμπο να κοιμάσαι με τα φώτα αναμμένα!”, έγραψε κάποιος σε ένα τοίχο.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης: Le Cyklop: Ο καλλιτέχνης που «δίνει ζωή» στους γαλλικούς δρόμους εμπνευσμένος από την ελληνική μυθολογία