Κάρι Τζόνσον: Έχω κλάψει για το μίσος των ΛΟΑΤ+

Η σύζυγος του Βρετανού πρωθυπουργoύ Μπόρις Τζόνσον Κάρι, προέτρεψε τους Συντηρητικούς να αγωνιστούν για τα δικαιώματα των διαφυλικών ατόμων, θέτοντας την υποστήριξή της σε έναν αγώνα που έχει αρχίσει να διχάζει όλο και περισσότερο το κόμμα σύμφωνα με τον Guardian

Σε μια σπάνια δημόσια παρέμβαση, η σύζυγος του πρωθυπουργού η οποία εργάζεται ως περιβαλλοντική ακτιβίστρια και είναι έγκυος στο 2ο παιδί της, μίλησε για την σημασία της υπεράσπισης των δικαιωμάτων αυτών των ανθρώπων.

Επισήμανε ότι είναι «γεγονός» τα ΛΟΑΤ+ άτομα να υφίστανται εγκλήματα μίσους λόγω της ταυτότητας φύλου και της σεξουαλικότητάς τους. Και πρόσθεσε ότι υπάρχει «ακόμη πολύς δρόμος να διανύσουμε» για την αντιμετώπιση των σημαντικών διακρίσεων και του στίγματος που αντιμετωπίζουν.

Η πρόεδρος της ομάδας των ΛΟΑΤ+ Συντηρητικών, Elena Bunbury, επιτέθηκε στους αντιπροσώπους του συνεδρίου, οι οποίοι, όπως υποστήριξε, «έθεσαν υπό αμφισβήτηση» τα δικαιώματα των τρανς.

Η Τζόνσον εξέφρασε την υποστήριξή της σημειώνοντας: «Είτε είστε ΛΟΑΤ+ είτε σύμμαχος όπως εγώ, δεσμευόμαστε στην ισότητα και στην αποδοχή για όλους, όποιος κι αν είστε και όποιον κι αν αγαπάτε. Παρ’ όλη την πρόοδο που έχουμε κάνει ως κοινωνία, η ΛΟΑΤ+ κοινότητα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το στίγμα, την παρενόχληση και τις διακρίσεις, ενώ τα εγκλήματα μίσους εξακολουθούν να είναι γεγονός. Άκουσα η ίδια από θύμα ενός τέτοιου εγκλήματος και έκλαψα πολύ. Σε όλο τον κόσμο το να είσαι ΛΟΑΤ+ εξακολουθεί να αποτελεί έγκλημα σε 71 χώρες. Σε 11 χώρες τιμωρείται με θάνατο, μόνο και μόνο επειδή είσαι αυτός που αγαπάς. Είναι στο χέρι όλων μας να σηκωθούμε και να το πούμε όσο πιο δυνατά μπορούμε», είπε η Κάρι Τζόνσον.

Η εμφάνιση της Τζόνσον στην εκδήλωση, που διοργανώθηκε από το Stonewall, ήταν σημαντική δεδομένου ότι η υπουργός ισότητας, Λιζ Τρας προέτρεψε τις κυβερνητικές υπηρεσίες να εγκαταλείψουν το πρόγραμμα «Diversity Champions» της φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Δείτε επίσης: Ασημακοπούλου και Κεφαλογιάννης δεν ψήφισαν το κείμενο που αφορά στις ΛΟΑΤΚΙ οικογένειες

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr