Κώστας Κωστόπουλος: Η παραίτηση του σκηνοθέτη του «Σασμού» και ο σάλος με την καταγγελία για βιασμό

Σάλος έχει προκληθεί από την ηθοποιό, Έλενα Αθανασοπούλου, η οποία έχει καταγγείλει γνωστό σκηνοθέτη για βιασμό πριν από 12 χρόνια.

Η ανάρτηση του σκηνοθέτη -Κώστας Κωστόπουλος- της τηλεοπτικής σειράς «Σασμός» και η παραίτηση του.

Σύμφωνα με τα όσα έχει καταγγείλει η ηθοποιός Έλενα Αθανασοπούλου, φαίνεται πως φωτογράφιζε τον πασίγνωστο σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλο, ο οποίος δεν άργησε να δώσει την απάντηση του και μάλιστα να δηλώσει και την παραίτηση του, από την τηλεοπτική σειρά «Σασμός», όπου φέτος σημειώνει τεράστια επιτυχία.

Ο σκηνοθέτης έγραψε στο Facebook του:

«Εδώ και καιρό, μια γυναίκα με την οποίαν είχαμε μία περιστασιακή γνωριμία πριν από δώδεκα, δεκατρία χρόνια, με απειλεί, μέσω μηνυμάτων και υπαινιγμών στα social media, ότι θα με καταγγείλει για βιασμό. Βλέποντας τις σχετικές της αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα διαπίστωσα ότι εμπλούτιζε συνεχώς την «καταγγελία» της, με προσωπικά κωμικά και δήθεν χιουμοριστικά βιντεάκια, «φωτογραφίζοντας» συνεχώς εμένα.

Έδωσα τόπο στην οργή, αρνούμενος να πιστέψω ότι τέτοιου είδους ψεύδη θα μπορούσαν να αποκτήσουν επίσημη υπόσταση. Τις τελευταίες ημέρες όμως, δημοσιεύματα και τηλεοπτικά ρεπορτάζ αναφέρουν ότι η γυναίκα αυτή έχει προχωρήσει σε υποβολή μήνυσης για έναν βιασμό προ δωδεκαετίας από «γνωστό σκηνοθέτη», χωρίς και πάλι να κατονομάζομαι.

Λόγοι ευθύτητας και αξιοπρέπειας μού επιβάλλουν να τοποθετηθώ δημόσια: Η «καταγγελία» αυτή, αν και εφόσον όντως αφορά εμένα, είναι απολύτως ψευδής και αποτελεί μία χυδαία απόπειρα συκοφάντησης μου. Οι αρχές και το ήθος μου είναι γνωστές σε όλους όσους συνεργάσθηκα όλες αυτές τις δεκαετίες.

Βέβαια για την υπεράσπιση του ονόματος και της προσωπικότητάς μου δεν αρκούν μόνο οι μαρτυρίες των φίλων. Δεν πρόκειται να αφήσω την συκοφαντία να σέρνεται και να διαβρώνει την επαγγελματική και προσωπική μου ζωή. Δεν έχω μάθει άλλωστε να ζώ ανάμεσα σε σκιές και φαντάσματα. Είμαι υποχρεωμένος να ζητήσω την προστασία της Δικαιοσύνης στην οποία άμεσα προσφεύγω.

Δεν σκοπεύω προφανώς να αντιπαρατεθώ δημόσια με την εν λόγω γυναίκα ούτε να απαντήσω στα ψεύδη της ή να συνδιαλλαγώ μαζί της. Οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης, στην οποία έχω απόλυτη εμπιστοσύνη, είναι αυτοί στους οποίους καταφεύγω όπως θα έκανε κάθε πολίτης που θα ήθελε να προστατεύσει το όνομα του.

Στο διάστημα που ακολουθεί και μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη νιώθω την υποχρέωση να παραιτηθώ από τη σειρά την οποία σκηνοθετώ. Δεν θέλω με κανένα τρόπο αυτή η προσωπική μου περιπέτεια να φέρει σε δύσκολη θέση τους συνεργάτες μου, την παραγωγή και το κανάλι».

Η ηθοποιός που έκανε μήνυση στο σκηνοθέτη για βιασμό

«Μιλάμε για ένα άγριο περιστατικό που έπρεπε να το μάθουν και τα δικά μου πρόσωπα δεν ήταν καθόλου εύκολο γιατί πέρασα από πολλά στάδια θυμού, θλίψης, οργής, πένθους, εγώ πενθώ για το κορίτσι που ήμουν τότε, ήμουν 21» δήλωσε μιλώντας στην κρατική τηλεόραση η Έλενα Αθανασοπούλου.

Όπως κατήγγειλε η ηθοποιός η οποία κατέθεσε πριν λίγες ημέρες μήνυση, το 2010 στα πρώτα βήματά της στον χώρο έπεσε θύμα βιασμού από γνωστό σκηνοθέτη. Η ίδια είχε φιλικές σχέσεις μαζί του, μέχρι που ένα βράδυ την κάλεσε για δείπνο. Όπως καταγγέλλει η ίδια ο 58χρονος φρόντισε να καταναλώσουν άφθονο αλκοόλ και έπειτα τη βιάσει στο αυτοκίνητο.

Η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης και έχει δοθεί εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Δείτε επίσης: Πεκίνο: Κλείνει σταθμούς του μετρό για μόλις…  51 νέα κρούσματα